منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   مقبلات و سلطات (http://www.hayah.cc/forum/39/)
-   -   سطله الكرنب (كول سلو) (http://www.hayah.cc/forum/t69736.html)

محبة للرحمن 01-28-2013 04:52 AM

سطله الكرنب (كول سلو)
 

سطله الكرنب (كول سلو)

للكرنب فوائد عديده واهمها انه مقاوم لبعض الامراض وخاصه مرض السرطان (حفظنا الله )غير انه مفيد جدا للجسم

ويتم سلقه وحشو اوراقه او استخدامه فى السلطات المختلفه

ويسمى الكرنب فى بعض البلدان باسم الملفوف لان اوراقه ملتفه على بعضها مثل الورده




المكونات:

300 جرام كرنب

2 جزره متوسطه الحجم مبشوره

2 ملعقه كبيره مايونيز

2 ملعقه كبيره خل

1 ملعقه صغيره مسطرده

2 ملعقه صغيره سكر

رشه ملح و فلفل




طريقة التحضير:

اعداد الصوص :


- يضاف الخل علي المايونيز و يقلب جيدا ثم يتم اضافه المسطرده و يقلب جيدا ثم السكر والملح و الفلفل و يتم التقليب حتي يصبح الصوص كريمي القوام.


- يتم اضافه الصوص علي الكرنب ( المقطع يدويا او المبشور في الكيتشين ماشين) و الجزر ويتم التقليب حتي يمتزج القوام.


- لابد من تغطيه السلطه بعد التجهيز بفيلم شفاف (نايلون لاصق)و وضعها في الثلاجه لمده ساعه علي الاقل.

ومن هنا يأتى اسمها كول (مبرده)

يمكنك تظبيط الملح والسكر بعد اخراجها من الثلاجه حسب الرغبه وطبعا هذا النوع من السلطات مائل للطعم السكرى اكثر منه للمالح

- تم تجربتها اكثر من مره و في كل مره تعطي نتائج باهره


و بالهنا و الشفا

سطله الكرنب (كول سلو)



الساعة الآن 10:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO