العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية

الفطير المصرى المحشى..

الفطير المصرى المحشى.. الفطير المصرى المحشى زى بتاع الفطاطرى بالصور التفصيليه المقادير 3/4 3 كوب دقيق(تلت اكواب وتلاته ارباع) 2 الا ربع كوب ماء ملعقه

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-20-2013, 01:30 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
عرض البوم صور اشجان الحسن  
معلومات العضوة

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,247
بمعدل : 2.60 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

فراشة

الفطير المصرى المحشى..


الفطير المصرى المحشى زى بتاع الفطاطرى بالصور التفصيليه
المقادير
3/4 3 كوب دقيق(تلت اكواب وتلاته ارباع)

2 الا ربع كوب ماء

ملعقه صغيره ملح

الطريقه

اهم شىء فى هذه العجينه هو طريقه عجنها او بمعنى اخر مده العجن فهى تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجانه او 45 دقيقه باليد ماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت ونا بصراحه عجنتها بايدى كنت اعجن شويه واريح شويه اهم حاجه العجينه علشان نتاكد انها اتعجنت كويس لازم لما نشدها تكون ناعمه وتتشد معانا مثل اللبانه(العلكه)يعنى تكون مطاطيه كما فى الصوره

شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع

الفطير المصرى المحشى.. 9728.png

هنا تكون الجينه جاهزه نقوم بتقطيعا حوالى خمس قطع ونكورها ونضعها فى طبق مدهون بالزيت ونمسح عليها بالزيت ايضا ونتركها ترتاح حوالى ربع ساعه

الفطير المصرى المحشى.. 9729.png

نبدا فى تحضير الحشوه وده اختيارى انا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن رومى مبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيض

الفطير المصرى المحشى.. 9730.png

بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد ما نقدر نجعلها رقيقه

الفطير المصرى المحشى.. 9731.png

نضيف الحشوه ونبدا بطيها


الفطير المصرى المحشى.. 9732.png
الفطير المصرى المحشى.. 9733.png
الفطير المصرى المحشى.. 9734.png
الفطير المصرى المحشى.. 9735.png
وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكل وجه
وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطم وزيتون وجبنه مبشوره هكذا
الفطير المصرى المحشى.. 9736.png
ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالى خمس دقائق فقط وانتبهى الا تحترق
وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبق التقديم


الفطير المصرى المحشى.. 9737.png
ودى حشيتها مربى وقشطه ومكسرات وزينتها بالسكر البودره
الفطير المصرى المحشى.. 9738.png
يارب يكون عجبكم الفطير
منقووووووووول

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 07-20-2013, 07:22 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

حرام عليك يا اشجان شهيتيني ارجوكي ابعثلي وحده


رد مع اقتباس
قديم 07-20-2013, 07:27 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


فراشة

بس كده انتى تامرى عطوره


ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالى خمس دقائق فقط وانتبهى الا تحترق
وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبق التقديم



ودى حشيتها مربى وقشطه ومكسرات وزينتها بالسكر البودره



رد مع اقتباس
قديم 09-22-2013, 06:34 AM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة قسم الفتاة المسلمة


افتراضي

رائع ومشهي ولذيذ تسلم الأيادي


رد مع اقتباس
قديم 09-22-2013, 07:07 PM   المشاركة رقم: 5

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

الله يسلمك أم رائد ومشكووووووووووووره على المروووووووووووووور


رد مع اقتباس
قديم 09-22-2013, 08:56 PM   المشاركة رقم: 6

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الفضي


افتراضي

روووعه يسلموووو


رد مع اقتباس
قديم 09-28-2013, 03:39 AM   المشاركة رقم: 7

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة حيوية


افتراضي

شكله حلو

يعطيك العافيه ,’


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO