العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الممبار المحشى

الممبار المحشى من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى المقادير: كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل فى حالة الممبار

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-01-2013, 12:45 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
عرض البوم صور اشجان الحسن  
معلومات العضوة

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,247
بمعدل : 2.60 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

فراشة

الممبار المحشى


من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى

الممبار المحشى 8098.png

المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل

فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم

2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع

لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم

حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء

بصله كبيره مقطعه ناعم

ممكن أضافة فلفل أخضر حار

زيت

ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون

شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل


الممبار المحشى 8099.png

الطريقة :

نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب

انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


الممبار المحشى 8100.png

طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح




الممبار المحشى 8101.png

نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء

مهمه الخطوه دى علشان التحمير



الممبار المحشى 8102.png

نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد

وده شكله النهائى


الممبار المحشى 8103.png

وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل

الممبار المحشى 8104.png

وبالهناء والشفاء


مع حبى وتقديرى

أختكم فى الله


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 07-01-2013, 02:00 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


طبخ طريقة عمل محشي دايت


طريقة عمل محشي دايت
بسم الله الرحمن الرحيم
الي جميع الاخوات مستخدمي الحمية لهم ان يأكولو محشي دايت واليكم المقادير او المكونات

المكونات
بقدونس مفروم ناعم كمية مناسبة باقة من البقدونس
باقة من الكزبرة الخضراء
باقة من الشبت الاخضر
لمن يرغب نصف باقة نعنع مفروم ناعم
بصلة كبيرة الحجم او 2 بصلة متوسطة
ملح فلفل اسود كمون قرفة كزبرة ناشفة
ملعقة من زيت الزيتون
نصف كوب صغير من الارز المصري
عصير طماطم
2 حبة طماطم مقطعة مكعبات صغيرة

الطريقة
تفرم جميع الخضروات السابقة ناعم وتخلط جميع المقاجير وتقلب جيدا
يمكن حشو جميع انواع المحشي بها
طعمها لذيذ ومقبول ولا يوجد فرق كبير بينها وبين المحشي العادي

ملحوظة :

يمكن لمن يرغب اضافة اللحم المفروم بدون دهن للخلطة السابقة

وبالهنا والشفا
وارجوا ان تجربوة وسوف ينال اعجابكم



رد مع اقتباس
قديم 07-02-2013, 12:14 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

و الله شهتيني باكلات المصرية دي و وعد مني انا راح اجرب الاكلة الاولى عجبتني


رد مع اقتباس
قديم 07-02-2013, 02:08 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

بالف هنا وشفا على قلبك عطر
شكرا لمرورك على موضوعي وهذا شرف لي ووسام على صدري


رد مع اقتباس
قديم 12-10-2013, 02:34 AM   المشاركة رقم: 5

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة نشطة


افتراضي

دائما مبدع ومتألق
في مواضيعك
مشكور على الطرح الروعه
واحنا في انتظار جديدك
والله يعطيك العافيه


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO