منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   الممبار المحشى (http://www.hayah.cc/forum/t5797.html)

اشجان الحسن 07-01-2013 12:45 PM

الممبار المحشى
 
من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8098.png

المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل

فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم

2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع

لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم

حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء

بصله كبيره مقطعه ناعم

ممكن أضافة فلفل أخضر حار

زيت

ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون

شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8099.png

الطريقة :

نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب

انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8100.png

طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح




http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8101.png

نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء

مهمه الخطوه دى علشان التحمير



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8102.png

نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد

وده شكله النهائى


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8103.png

وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8104.png

وبالهناء والشفاء


مع حبى وتقديرى

أختكم فى الله

اشجان الحسن 07-01-2013 02:00 PM

طريقة عمل محشي دايت
 
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8144.png
طريقة عمل محشي دايت :61:
بسم الله الرحمن الرحيم
الي جميع الاخوات مستخدمي الحمية لهم ان يأكولو محشي دايت واليكم المقادير او المكونات

المكونات :dance:
بقدونس مفروم ناعم كمية مناسبة باقة من البقدونس
باقة من الكزبرة الخضراء
باقة من الشبت الاخضر
لمن يرغب نصف باقة نعنع مفروم ناعم
بصلة كبيرة الحجم او 2 بصلة متوسطة
ملح فلفل اسود كمون قرفة كزبرة ناشفة
ملعقة من زيت الزيتون
نصف كوب صغير من الارز المصري
عصير طماطم
2 حبة طماطم مقطعة مكعبات صغيرة

الطريقة
تفرم جميع الخضروات السابقة ناعم وتخلط جميع المقاجير وتقلب جيدا
يمكن حشو جميع انواع المحشي بها
طعمها لذيذ ومقبول ولا يوجد فرق كبير بينها وبين المحشي العادي

ملحوظة :

يمكن لمن يرغب اضافة اللحم المفروم بدون دهن للخلطة السابقة

وبالهنا والشفا
وارجوا ان تجربوة وسوف ينال اعجابكم
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8145.png

عطر الورد79 07-02-2013 12:14 PM

و الله شهتيني باكلات المصرية دي و وعد مني انا راح اجرب الاكلة الاولى عجبتني

اشجان الحسن 07-02-2013 02:08 PM

بالف هنا وشفا على قلبك عطر
شكرا لمرورك على موضوعي وهذا شرف لي ووسام على صدري

ملوكة11 12-10-2013 02:34 AM

دائما مبدع ومتألق
في مواضيعك
مشكور على الطرح الروعه
واحنا في انتظار جديدك
والله يعطيك العافيه


الساعة الآن 02:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO