09-29-2013, 10:33 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
بسبوسة ,مكونات البسبوسة , مقادير بسبوسةالمقادير 900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز 450جم سكر 300جم ماء 125 جم شربات تقيل 75جم جوز هند 2 م سمن بلدي او بقري معلب كيس فانيلا موضحة في الصورة الخطوات كما في الصور سهله جدا وهي خلط المكونات كلها معا وشوفوا قوامها بعد التقليب بتكون زي المرمله الصور موضحه القوام وطبعا لكي حرية الاختيار بتركها ساده او اضافة لوز او بندق للوجه وتدخل فرن 160 درجه لمدة نص ساعه وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن وطبعا بنسقيها بالشربات (القطر) وهو ساااااااااخن يعني الاتنين سخنين بهذا الشكل وشوفوا مستوى الشربات فوق البسبوسه او ارتفاعه ممكن تركها ليله كامله لتتشرب القطر وعلى فكره لما بتبات بتكون اجمل في الطعم الشربات او القطر 1كجم سكر1كج او ليتر ماء كيس فانيلا يرفعوا على النار وبمجرد الغليان نعصر نصف ليمونه ونتركه يغلي واحنا عايزينه يكون شربات خفيف يعني قوامه بين عسل النحل والماء ونسقي بيه البسبوسه بمجرد خروجها من الفرن وهو كمان يكون سخن ملحووووووووظه الشربات اللي داخل في المكونات تقيل في قوام عسل النحل لكن ده خفيف وبكده يكون عندك الذ بسبوسه مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات |
|
10-02-2013, 10:41 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| تسلمين . . ربي يعطيك العافيه .. | ||||||