العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

وصفات هايله تجنن وتجوع

وصفات هايله تجنن وتجوع أسيــاخ السجق المشوى : *********************** المقاديـــــــــــــــر : **************** 2/1 ك سجق بلدى . ... ملح - فلفل - ورق لورا مطحون

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 09-19-2013, 09:57 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية janna_sallam
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة نشطة
عرض البوم صور janna_sallam  
معلومات العضوة

التسجيل: 23-9-2013
العضوية: 37169
الدولة: مصر (ادخلوها آمنين)
المشاركات: 323
بمعدل : 0.07 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
janna_sallam غير متواجد حالياً

Thumbs up

وصفات هايله تجنن وتجوع



أسيــاخ السجق المشوى :
***********************
المقاديـــــــــــــــر :
****************
2/1 ك سجق بلدى .
... ملح - فلفل - ورق لورا مطحون - حبهان مطحون - كسبرة ناشفة - جوزة الطيب - ماء بصل - طماطماية مبشورة

الطريقــــــــــة :
****************
نتبل السجق بكل المكونات ونسيبه فى الثلاجة على الأقل ساعتين وبعدين نحطه فى الأسياخ الخشبيه وفى صينية فرن ندخله الفرن الساخن لحد ما يستوى نكون مولعين فحمه ونحط فى منتصف الصينية ورقة فويل صغيرة وعليها الفحمة ونطفيها بالزيت ونغطيى بسرعة ونسيبها متغطية حوالى 10 دقائق وبالهناااااااااا والشفا
وصفات هايله تجنن وتجوع 70834hayah.jpg






الأرز البريـــــــــــــانى :
*****************
تحففففففففففففففففففففففف فة بجد
وصفات هايله تجنن وتجوع 70834hayah.jpg))) هو عادة بيتعمل بالفراخ بس انا عملته باللحم المفروم يعنى غيرت فيه شوية .

المقاديــــــــــــــــر :
******************
2 كوب أرز بسمتى ذهبى .
2 فص ثوم مدقوق .
مكعب مرق .
خضروات مشكلة .
كارى - ملح - فلفل - بهارات البريانى لو وجدت
1 كوب لحم معصج .
حوالى 3.5 كوب ماء .

الطريقــــــــــــــة :
****************
الأول شوحت الثوم فى شوية زبدة لحد ما ذبل نزلت عليه بالخضروات المشكلة وبدأت أقبل معاه شوية وبعدين نزلت بالأرز المغسول والمصفى وقلبت تقلبتين كمان وبعدين الماية والبهارات كلها وغطيت عليه ولما أتشرب مايته حطيت اللحم المعصج وغطيت عليه تانى يكمل سواااااااااااه وبالف هنااااااااااا يا رب







تفـــــاح محشـــــى مكسرات Roasted nuts stuffed apple :
**********************************************
المقاديــــــــــــــر :
****************
تفاااااااااااااح مقور من الداخل .
... 4/1 كوب خل تفاح .

الحشـــــــــــو :
**************
مكسرات مشكلة محمصة ومجروشة .
زبيب - قرفة - جوز هند - كريز مقطع صغير .
2/1 كوب سكر

الطريقــــــــــــة :
*************
حطى الحشو كله على بعض وكمان ضيفى عليه قلب التفاح المخلى وأحشى بيه التفاح وفى صينية فرن رصيه ورشيه بخل التفاح لو مش موجود ممكن عصير تفاح فريش ودخليه الفرن الساخن لمدة 20 دقيقة وقدميه مع الصوص اللى ناتج عنه ويقدم دافئ وطعمه كان فوق الرااااااااااااائع وبألف هناااااااااااا
وصفات هايله تجنن وتجوع 70834hayah.jpg


وصفات هايله تجنن وتجوع 70835hayah.jpg


فطير مشلتت:
2 كوب دقيق
رشة ملح
ميه حسب الحاجه
سمنه و زيت للفرد
اعجني لحد ما تتجانس و تكون عجينه لينه و متلزقش في ايدك و كل ما تعجني اكتر كل كل ما تنعم و تكون احللى
المهم سيبيها ترتاح و كل ما ترتاح اكتر كل ما تتفرد اكتر و تورق اكتر وبعد ما تكوريها سبيها ترتاح تانى
بعد ما ترتاح هنفردها على سطح جاف و نفرد بالزيت و حاولي تفردي لحد ما لون العجينه يكون شفاف و ادهنيها سمنه
و طبقي بس ركزي انه يقفل على شكل دايره
و ادهني الوش سمنه و دخليه فرن سااااااااااااااخن جدا لحد ما تحمر من تحت و ممكن تفتحي الشوايه من فوق و ال هنا



بطـــــــــاطس محشيـــــة بالعصاج والموتزاريـــــــلا :
*****************************************

المقاديـــــــــــــر :
***************
1 ك بطاطس صغيرة او لو كبيرة تقسم إلى نصفين وتقور وتحمر نصف تحمير .
لحم مفروم معصج .
قلب البطاطس المقورة مشوح .
جبن موتزاريلا .
4 كوب عصير طماطم مبهر بالملح والفلفل والبهارات .

الطريقـــــــــــــــة :
****************
قورى البطاطس وخلى الحشو دا على جنب وحمريها فى الزيت نصف تحمير وطلعيها على ورق مطبخ يشرب الزيت الزيادة

شوحى قلب البطاطس لحد ما يوصل للذهبى واخلطية مع اللحم المعصج والجبن الموتزاريلا واحشى بيه البطاطس ورصيهم فى صينية فرن وحطى فى الصينية صوص الطماطم ودخليها الفرن لحد ما تستوى وبألف هنااااااااا
وصفات هايله تجنن وتجوع 70834hayah.jpg



كوســـــــــــة بالبشاميـــــــــــل :
*************************

المقاديـــــــــــــــر :
1 ك كوسة مقطعة طوليا .
2/1 ك لحم مفروم معصج .
2/1 كوب جبن موتزاريلا .
4 كوب بشاميل .

الطريقــــــــــــة :
أعملى البشاميل بالطريقة المعتادة وأتركيه جانبا .
أنا عادة كنت بسلق الكوسة بس المرة دى شوحتها مع شوية نعناع فريش وشوية ملح وفلفل فى شوية زبدة وبعدين رصيت طبقة فى قاع صينية الفرن وبعدين حطيت اللحم المعصج وبعدين الطبقة الثانية من الكوسة وبعدين حطيت البشاميل ودخلتها الفرن وقبل ما تطلع بخمس دقايق طلعتها وحطيت الموتزاريلا على الوش ودخلتها تانى لحد ما أخدت اللون الذهبى وبألف هنااااااااااااا



مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

قديم 09-20-2013, 07:57 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الألماسي


افتراضي




رد مع اقتباس
قديم 11-19-2013, 07:40 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة نشطة


افتراضي

يسلموُِووالايادي عُِلى هيُِك طرح
بأنتظآُِر جديدك ٍُبكل ُشوقًِ
دمتٍُي بـتآلقُِ ..~


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO