09-19-2013, 09:57 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
وصفات هايله تجنن وتجوعأسيــاخ السجق المشوى : *********************** المقاديـــــــــــــــر : **************** 2/1 ك سجق بلدى . ... ملح - فلفل - ورق لورا مطحون - حبهان مطحون - كسبرة ناشفة - جوزة الطيب - ماء بصل - طماطماية مبشورة الطريقــــــــــة : **************** نتبل السجق بكل المكونات ونسيبه فى الثلاجة على الأقل ساعتين وبعدين نحطه فى الأسياخ الخشبيه وفى صينية فرن ندخله الفرن الساخن لحد ما يستوى نكون مولعين فحمه ونحط فى منتصف الصينية ورقة فويل صغيرة وعليها الفحمة ونطفيها بالزيت ونغطيى بسرعة ونسيبها متغطية حوالى 10 دقائق وبالهناااااااااا والشفا الأرز البريـــــــــــــانى : ***************** تحففففففففففففففففففففففف فة بجد ))) هو عادة بيتعمل بالفراخ بس انا عملته باللحم المفروم يعنى غيرت فيه شوية . المقاديــــــــــــــــر : ****************** 2 كوب أرز بسمتى ذهبى . 2 فص ثوم مدقوق . مكعب مرق . خضروات مشكلة . كارى - ملح - فلفل - بهارات البريانى لو وجدت 1 كوب لحم معصج . حوالى 3.5 كوب ماء . الطريقــــــــــــــة : **************** الأول شوحت الثوم فى شوية زبدة لحد ما ذبل نزلت عليه بالخضروات المشكلة وبدأت أقبل معاه شوية وبعدين نزلت بالأرز المغسول والمصفى وقلبت تقلبتين كمان وبعدين الماية والبهارات كلها وغطيت عليه ولما أتشرب مايته حطيت اللحم المعصج وغطيت عليه تانى يكمل سواااااااااااه وبالف هنااااااااااا يا رب تفـــــاح محشـــــى مكسرات Roasted nuts stuffed apple : ********************************************** المقاديــــــــــــــر : **************** تفاااااااااااااح مقور من الداخل . ... 4/1 كوب خل تفاح . الحشـــــــــــو : ************** مكسرات مشكلة محمصة ومجروشة . زبيب - قرفة - جوز هند - كريز مقطع صغير . 2/1 كوب سكر الطريقــــــــــــة : ************* حطى الحشو كله على بعض وكمان ضيفى عليه قلب التفاح المخلى وأحشى بيه التفاح وفى صينية فرن رصيه ورشيه بخل التفاح لو مش موجود ممكن عصير تفاح فريش ودخليه الفرن الساخن لمدة 20 دقيقة وقدميه مع الصوص اللى ناتج عنه ويقدم دافئ وطعمه كان فوق الرااااااااااااائع وبألف هناااااااااااا فطير مشلتت: 2 كوب دقيق رشة ملح ميه حسب الحاجه سمنه و زيت للفرد اعجني لحد ما تتجانس و تكون عجينه لينه و متلزقش في ايدك و كل ما تعجني اكتر كل كل ما تنعم و تكون احللى المهم سيبيها ترتاح و كل ما ترتاح اكتر كل ما تتفرد اكتر و تورق اكتر وبعد ما تكوريها سبيها ترتاح تانى بعد ما ترتاح هنفردها على سطح جاف و نفرد بالزيت و حاولي تفردي لحد ما لون العجينه يكون شفاف و ادهنيها سمنه و طبقي بس ركزي انه يقفل على شكل دايره و ادهني الوش سمنه و دخليه فرن سااااااااااااااخن جدا لحد ما تحمر من تحت و ممكن تفتحي الشوايه من فوق و ال هنا بطـــــــــاطس محشيـــــة بالعصاج والموتزاريـــــــلا : ***************************************** المقاديـــــــــــــر : *************** 1 ك بطاطس صغيرة او لو كبيرة تقسم إلى نصفين وتقور وتحمر نصف تحمير . لحم مفروم معصج . قلب البطاطس المقورة مشوح . جبن موتزاريلا . 4 كوب عصير طماطم مبهر بالملح والفلفل والبهارات . الطريقـــــــــــــــة : **************** قورى البطاطس وخلى الحشو دا على جنب وحمريها فى الزيت نصف تحمير وطلعيها على ورق مطبخ يشرب الزيت الزيادة شوحى قلب البطاطس لحد ما يوصل للذهبى واخلطية مع اللحم المعصج والجبن الموتزاريلا واحشى بيه البطاطس ورصيهم فى صينية فرن وحطى فى الصينية صوص الطماطم ودخليها الفرن لحد ما تستوى وبألف هنااااااااا كوســـــــــــة بالبشاميـــــــــــل : ************************* المقاديـــــــــــــــر : 1 ك كوسة مقطعة طوليا . 2/1 ك لحم مفروم معصج . 2/1 كوب جبن موتزاريلا . 4 كوب بشاميل . الطريقــــــــــــة : أعملى البشاميل بالطريقة المعتادة وأتركيه جانبا . أنا عادة كنت بسلق الكوسة بس المرة دى شوحتها مع شوية نعناع فريش وشوية ملح وفلفل فى شوية زبدة وبعدين رصيت طبقة فى قاع صينية الفرن وبعدين حطيت اللحم المعصج وبعدين الطبقة الثانية من الكوسة وبعدين حطيت البشاميل ودخلتها الفرن وقبل ما تطلع بخمس دقايق طلعتها وحطيت الموتزاريلا على الوش ودخلتها تانى لحد ما أخدت اللون الذهبى وبألف هنااااااااااااا مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ |
|
09-20-2013, 07:57 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| | ||||||
11-19-2013, 07:40 PM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| يسلموُِووالايادي عُِلى هيُِك طرح بأنتظآُِر جديدك ٍُبكل ُشوقًِ دمتٍُي بـتآلقُِ ..~ | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
بدون , تجنن , هايله , وتجوع , وصفات |
|