منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   وش نفسك فيه ... اطلبى وتدللي (http://www.hayah.cc/forum/t5515.html)

اشجان الحسن 07-16-2013 08:45 PM

ايه رايكو فى الفلافل
55555555555555555555555

اشجان الحسن 07-16-2013 08:46 PM

اليكم طريقه رهبيه للفلافل (الطعميه )ومقاديرها كالتالي :



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8804.png


(نقع الحمص الناشف لمده 12ساعه )



2 كاس حمص (حب )


كاس بقدونس وك***ه خضراء
كاس شبت
بصل اخضر
فلفل اخضر حار


بيكربونات الصوديوم
بيكنج باودر


(3 روس ثوم -2بصل (حسب الرغبه )
ملعقتين كبيرة دقيق
رشة من السمسم -
5 أكواب زيت للقلي


2/ملعقه كبيره ملح _2/ملعقه صغيره فلفل صغيره _2/ملعقه صغيره بهارات _1/ملعقه صغيره ك***ه مطحونه _نصف ملعقه صغيره كمون



الطريقه


1/يطحن الحمص المنقوع بالخلاط


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8805.png


2/يفرم البصل والثوم ثم يضاف الي الحمص (الخليط)ويضاف الدقيق


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8806.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8807.png


3/يضاف الك***ه والبقدونس الى الخليط ويضاف البيكنج باودر والبيكربونات الصودا والسمسم إلى خليط الفلافل


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8808.png


4/يضاف البهارات والملح الي خليط الفلافل وتعجن جيدا ثم تترك في الثلاجة لمده تتاروح مابين الساعه والنصف الي ساعتين و تكور باليد حتى تحمر من الوجهين.


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8809.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8810.png


و يقلي بشكل يدوي ملاحظه (يمكن استخدام اله خاصه للفلافل اثناء تكويرها في الزيت)


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8811.png


تقدم الفلافل عادة كحشو لرغيف من الخبر) وتؤكل سندويتشات الفلافل ساخنة مع سلطة الطحينة أو الخضراء اوالمخللات )
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8812.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8813.png



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/8814.png



بالهنا والشفاوممكن الفول بدل من الحمص

منقوووووووووووووووووول:eh_s( 15):
ارجو تثبيت الموضوع:036:

عطر الورد79 07-18-2013 12:38 PM

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه لانك عرفتينا على المأكولات المصرية

اشجان الحسن 07-19-2013 06:34 PM

بالهنا والشفا والبقيه تاتى يا عطوره

اشجان الحسن 07-19-2013 06:44 PM

كيكة من جمالها وطعامتها مش هطبلوا تعملوها...تعالوا بسرعة مستنيين إيه؟!
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مساء البرتقان عليكوا كلكم...عملت من كام يوم كيكة برتقان بس تحففففففففففة
لو عملتوها مرة مش هتبطلوا تعملوها..وأحلى من الجاهز مليون مرة
أسيبكم مع المقادير والصور

المقادير:
6بيض
3 كوب دقيق
2 كوب سكر
1 كوب إلا شوية زيت) يعني ما تملوش الكوباية(
1 كوب عصير بتقال
2 معلقة كبيرة بشر برتقال
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر
باكو فانيليا

* أول حاجة هنحط البيض والسكر والفانيليا مع بعض ونخفقهم شوية على السرعة الأولى لحد ما البيض يبدأ يمتزج مع السكر وبعدين نعلي على السرع التانية لحد ما البيض يتضاعف ويبأة كريمي والصورة هتوضحلكوا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9445.png

هنا بعد ما بدأ السكر يمتزج مع البيض

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9446.png

هنا لما البيض بأة كريمي

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9447.png

* بعدين هنضيف الزيت تدريجيا مع استمرار الخفق

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9448.png

*بعدين هنضيف عصير البرتقال تدريجيا مع استمرار الخق

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9449.png

بعدين هنضيف بشر البرتقال
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9450.png

* الأول هنخلط الدقيق مع البيكنج بودر
وبعدين هنضيفهم تدريجيا على الخليط

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9451.png

ده الكل النهائي للعجينة

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9452.png

هنصب العجينة في صينية كبيرة مدهونة زيت ...لازم الخليط ما يعديش نص الصينية...يعني يوصل لنص الصينية أو أقل شوية...ولو فضل شوية حطيه في صينية صغيرة أو في صواني الكب كيك

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9453.png

هندخلها فرن متشغل قبلها بربع اعة على درجة حرارة 180 وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9454.png


ودول للحبااااااااااااااااااااا اااااااااايب



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9455.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/9456.png




منقول من مطبخ غاده

عطر الورد79 07-20-2013 03:59 PM

حلوى كتير تسلم اديكي حبيبتي اشجان

اشجان الحسن 07-20-2013 04:02 PM

2222222222222222222
ياريت الموضوع يثبت للفائده


الساعة الآن 08:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO