تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية

وش نفسك فيه ... اطلبى وتدللي

ايه رايكو فى الفلافل 55555555555555555555555

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-16-2013, 08:45 PM   المشاركة رقم: 36

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,269
بمعدل : 5.13 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

عرض البوم صور اشجان الحسن  
افتراضي

ايه رايكو فى الفلافل
55555555555555555555555


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 07-16-2013, 08:46 PM   المشاركة رقم: 37

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,269
بمعدل : 5.13 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

عرض البوم صور اشجان الحسن  
فراشة

اليكم طريقه رهبيه للفلافل (الطعميه )ومقاديرها كالتالي :






(نقع الحمص الناشف لمده 12ساعه )



2 كاس حمص (حب )


كاس بقدونس وك***ه خضراء
كاس شبت
بصل اخضر
فلفل اخضر حار


بيكربونات الصوديوم
بيكنج باودر


(3 روس ثوم -2بصل (حسب الرغبه )
ملعقتين كبيرة دقيق
رشة من السمسم -
5 أكواب زيت للقلي


2/ملعقه كبيره ملح _2/ملعقه صغيره فلفل صغيره _2/ملعقه صغيره بهارات _1/ملعقه صغيره ك***ه مطحونه _نصف ملعقه صغيره كمون



الطريقه


1/يطحن الحمص المنقوع بالخلاط





2/يفرم البصل والثوم ثم يضاف الي الحمص (الخليط)ويضاف الدقيق








3/يضاف الك***ه والبقدونس الى الخليط ويضاف البيكنج باودر والبيكربونات الصودا والسمسم إلى خليط الفلافل





4/يضاف البهارات والملح الي خليط الفلافل وتعجن جيدا ثم تترك في الثلاجة لمده تتاروح مابين الساعه والنصف الي ساعتين و تكور باليد حتى تحمر من الوجهين.








و يقلي بشكل يدوي ملاحظه (يمكن استخدام اله خاصه للفلافل اثناء تكويرها في الزيت)





تقدم الفلافل عادة كحشو لرغيف من الخبر) وتؤكل سندويتشات الفلافل ساخنة مع سلطة الطحينة أو الخضراء اوالمخللات )











بالهنا والشفاوممكن الفول بدل من الحمص

منقوووووووووووووووووول:eh_s( 15):
ارجو تثبيت الموضوع


رد مع اقتباس
قديم 07-18-2013, 12:38 PM   المشاركة رقم: 38

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية عطر الورد79

التسجيل: 19-5-2013
العضوية: 1841
الدولة: بلد الشهداء حبيبتي الجزائر
المشاركات: 12,053
بمعدل : 4.38 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
عطر الورد79 غير متواجد حالياً

عرض البوم صور عطر الورد79  
افتراضي

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه لانك عرفتينا على المأكولات المصرية


رد مع اقتباس
قديم 07-19-2013, 06:34 PM   المشاركة رقم: 39

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,269
بمعدل : 5.13 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

عرض البوم صور اشجان الحسن  
افتراضي

بالهنا والشفا والبقيه تاتى يا عطوره


رد مع اقتباس
قديم 07-19-2013, 06:44 PM   المشاركة رقم: 40

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,269
بمعدل : 5.13 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

عرض البوم صور اشجان الحسن  
فراشة

كيكة من جمالها وطعامتها مش هطبلوا تعملوها...تعالوا بسرعة مستنيين إيه؟!
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مساء البرتقان عليكوا كلكم...عملت من كام يوم كيكة برتقان بس تحففففففففففة
لو عملتوها مرة مش هتبطلوا تعملوها..وأحلى من الجاهز مليون مرة
أسيبكم مع المقادير والصور

المقادير:
6بيض
3 كوب دقيق
2 كوب سكر
1 كوب إلا شوية زيت) يعني ما تملوش الكوباية(
1 كوب عصير بتقال
2 معلقة كبيرة بشر برتقال
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر
باكو فانيليا

* أول حاجة هنحط البيض والسكر والفانيليا مع بعض ونخفقهم شوية على السرعة الأولى لحد ما البيض يبدأ يمتزج مع السكر وبعدين نعلي على السرع التانية لحد ما البيض يتضاعف ويبأة كريمي والصورة هتوضحلكوا




هنا بعد ما بدأ السكر يمتزج مع البيض



هنا لما البيض بأة كريمي



* بعدين هنضيف الزيت تدريجيا مع استمرار الخفق



*بعدين هنضيف عصير البرتقال تدريجيا مع استمرار الخق



بعدين هنضيف بشر البرتقال


* الأول هنخلط الدقيق مع البيكنج بودر
وبعدين هنضيفهم تدريجيا على الخليط



ده الكل النهائي للعجينة



هنصب العجينة في صينية كبيرة مدهونة زيت ...لازم الخليط ما يعديش نص الصينية...يعني يوصل لنص الصينية أو أقل شوية...ولو فضل شوية حطيه في صينية صغيرة أو في صواني الكب كيك



هندخلها فرن متشغل قبلها بربع اعة على درجة حرارة 180 وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن




ودول للحبااااااااااااااااااااا اااااااااايب










منقول من مطبخ غاده



رد مع اقتباس
قديم 07-20-2013, 03:59 PM   المشاركة رقم: 41

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية عطر الورد79

التسجيل: 19-5-2013
العضوية: 1841
الدولة: بلد الشهداء حبيبتي الجزائر
المشاركات: 12,053
بمعدل : 4.38 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
عطر الورد79 غير متواجد حالياً

عرض البوم صور عطر الورد79  
افتراضي

حلوى كتير تسلم اديكي حبيبتي اشجان


رد مع اقتباس
قديم 07-20-2013, 04:02 PM   المشاركة رقم: 42

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,269
بمعدل : 5.13 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

عرض البوم صور اشجان الحسن  
افتراضي

2222222222222222222
ياريت الموضوع يثبت للفائده


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO