07-21-2013, 03:00 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
طريقه عمل محشي الباذنجان المصري١ كيلو باذنجان ابيض ١ كيلو فلفل رومى ١ كيلو كوسا ورق عنب ١ كيلو و نصف أرز مصري ابيض ١ كوب شبت و بقدونس و كزبرة خضراء ٦ ثمرات بصل ٥ كوب عصير طماطم ربع كوب زيت صغير ٢ م-ك زبده ١ م-ص ملح - فلفل اسمر - شطة - نعناع - بهارات ٢ كوب مرقه للتسوية ( فراخ - أو بط _ او ديك ) الطريقة: يوضع الزيت فى أناء عميق على نار عاليه الحراره ثم تضاف الزبده و يتر القدر علي النار حتى يسخن الخليط و من ثم يضاف البصل المقطع الي قطع صغيرة الي الزيت و الزبده و يقلب حتي يتحمر جيدا ثم يضاف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و يترك على النار حتى تتسبك الصلصه ثم يرفع قدر صلصه محشي الباذنجان من علي النار و يضاف الارز ثم جميع التوابل المذكورة و الشبت و البقدونس و الكزبرة و تخلط جيدا و من ثم يتم حشو الباذنجان و الفلفل بخليط الارز و الصلصه و ترص جنبا الي جنب في قدر الطهي و يضاف القليل من الملح و الفلفل و المرقه المجهزة و يوضع القدر علي نار متوسطه الحراره حتي النضج و بالهناء و الشفاء مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
08-20-2013, 09:45 AM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه | ||||||
08-21-2013, 12:04 AM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| | ||||||
08-21-2013, 12:32 AM | المشاركة رقم: 4 | ||||||
| مشكورة غلاتي عالوصفة | ||||||
08-21-2013, 11:11 PM | المشاركة رقم: 5 | ||||||
| | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
الباذنجان , المصرى , المصري , طريقه , عمل , محشي |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|