منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   الكبيبه الصيامي (http://www.hayah.cc/forum/t50684.html)

أوتار حساسة 07-19-2013 02:36 AM

الكبيبه الصيامي
 
المقادير:
نصف كيلو برغل
نصف كيلو بطاطس مسلوقة
كمون و ملح

للحشو :
٣ ثمرات طماطم
٣ ثمرات بصل متوسطة الحجم
٣ ثمرات فلفل رومي
250 جرام مشروم (فطر)
ملح و فلفل




الطريقة:
طريقه عمل الكبيبه الصيامي
يتم نقع البرغل في الماء لمده لا تقل عن اربع ساعات
تقشر البطاطس المسلوقة و تهرس جيدا
ثم تخلط مع البرغل
و يضاف اليها قليل من الملح والكمون

طريقه تحضير الحشو :

تقطع الطماطم و البصل و المشروم و الفلفل الرومي الى قطع صغيرة و يوضعوا في قدر
و يوضع القدر علي النار و يضاف الملح و الفلفل
مع استمرار التقليب حتي يتبخر الماء
تشكل العجينة علي شكل دوائر صغيره الحجم
ثم تفرغ الدوائر المجهزة من الوسط
حتي تضاف الخلطه الي الكبيبه الصيامي
و يتم قلي الكبيبه الصيامي في الزيت حتي تنضج

و بالهناء و الشفاء:eh_s(7):


الساعة الآن 01:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO