سمك بلطي مقلي - سمك بلطي مقلي مع ارز السمك سمك بلطي مقلي مع ارز السمك المكونات السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29096hayah.jpg التتبيلة 2م/ك كمون ناعم 1 م/ك كزبرة جافة 1 م/ك بابريكا ( الفلفل الحلو ) عصير 2 ليمونة ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد و تخلط http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29097hayah.jpg يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة يترك ساعتين قبل القلي http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29098hayah.jpg يقلي السمك في زيت غزير http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29099hayah.jpg و هذا شكله بعد القلي http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29100hayah.jpg صلصة السمك (تقسم الي نصفين نصف لاستكمال اعداد الارز و نصف يقدم علي السمك المقلي ) المكونات بصلة مفرية ثوم مفري 2 م/ك كزبرة جافة 1م/ك بابريكا 1م/ك كمون ناعم حبات طماطم مقطعة مكعبات 1 مكعب مرقة دجاج 1 حبة لومي فلفل حار 2 م/ك صلصة طماطم كزبرة خضراء الطريقة في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل نضيف التوابل 2 م/ك كزبرة جافة 1م/ك بابريكا 1م/ك كمون ناعم و نشوح ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك ثم نضيف مكعب المرقة و حبة اللومي http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29101hayah.jpg و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29102hayah.jpg ثم نضيف الكزبرة الخضراء و نظفي عليها و تكون جاهزة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29103hayah.jpg الارز البسمتي ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29104hayah.jpg ثم يصفي تماما من الماء و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29105hayah.jpg و تخلط http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...29106hayah.jpg و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج الطبق النهائي |
يسلمووووووووو حبيبتي عالوصفة الحلوة دمــــــتي بخير .. |
بصراحة اكلة رائعة انا بعشق السمك وانتى حببتينى فية اكثر بوصفتك الجميلة مشووووورة جدا |
الساعة الآن 08:55 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO