العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم

ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 05-25-2013, 02:40 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية سعاد
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور سعاد  
معلومات العضوة

التسجيل: 20-4-2013
العضوية: 905
المشاركات: 1,927
بمعدل : 0.35 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
سعاد غير متواجد حالياً

افتراضي

ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم


ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم

ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 55649_1230221360.gif
ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 78570271hb0.gif




أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحي و عقيقة المولود



و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم



الفتة بالخل و الثوم



المقادير



للصلصة



5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 ملعقة زيت
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر)
ملح و فلفل أسود و بهارات قليل



للفتة



1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل)
2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز)
1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز
2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز)
2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز)
2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة
2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة



الطريقة



نعد الصلصة أولا



نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ
و دي صورة الصلصة النهائية



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234058.jpg



تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة
نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234306.jpg



و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234374.jpg



نعد الأرز بالطريقة المعتادة
نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234498.jpg



ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز
و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234545.jpg



و دي الصورة بعد نضج الأرز



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234586.jpg



نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص
و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا




ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234451.jpg



ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234632.jpg



ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر
و دي صورة الثوم المحمر



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234689.jpg

و دي الصورة النهائية



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234739.jpg

و دي من الجنب



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234884.jpg



و دي كمان



ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243234992.jpg



و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة

و دي الصورة النهائية للطبق





ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم 189273_1243235147.jpg



و بالهنا و العافية




ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 08-22-2013, 12:39 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه
و الله لذيذة بشكل


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO