|
| أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
05-25-2013, 02:40 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكمأعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحي و عقيقة المولود و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم الفتة بالخل و الثوم المقادير للصلصة 5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط 2 ملعقة زيت 2 فص ثوم مفروم 2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر) ملح و فلفل أسود و بهارات قليل للفتة 1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل) 2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز) 1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز 2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة 2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز) 2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز) 2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة 2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة الطريقة نعد الصلصة أولا نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ و دي صورة الصلصة النهائية تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن ) و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب نعد الأرز بالطريقة المعتادة نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي و دي الصورة بعد نضج الأرز نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر و دي صورة الثوم المحمر و دي الصورة النهائية و دي من الجنب و دي كمان و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة و دي الصورة النهائية للطبق و بالهنا و العافية ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
08-22-2013, 12:39 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه و الله لذيذة بشكل | ||||||