06-01-2013, 09:49 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
مقادير ورود الرمل , اعداد ورود الرملالمقادير : عجينه جلاش زبده سايحه الحشوه : 3 كميات من الوز المطحون أو مقدار جوز مقدارمن الوز مقدارمن البندق ( حسب الرغبه )بس الكل يكون مطحون. مقدارمن السكر الناعم رشه قرفه رشه ماء زهر بيض حسب الاحتياج عسل . طريقه التحضير : تخلط جميع مكونات الوز ، جوز، بندق مع السكر ويرش عليها ماء الزهر ثم يضاف اليها البيض حبه تلو الاخرى لحد الحصول على عجينه متماسكه . تاخد منها مقادير صغيره تشكل علي شكل دائري وتغطى وترك على جنب لحين تحظير العجينه . تفرد عجينه الجلاش وتاخد منها ورقتين تقطع علي شكل دائره بواسطه القالب المخص لذلك ( يوجد في الاسواق رقم 9) وتقطع ايضا دوائر بقالب اصغر رقم 7 دوائر أخري توضع علي جنب . يوجد قوالب في السوق علي شكل ورده وهي صغيره وتستعمل ساعات في الطورطات الصغيره ، تدهن بالزبده جيدا ثم توضع في وسطها ورقتين من الدائره رقم 9 ويوضع في وسطها كويره الوز بعدها تاخد 5 ورقات من الدائره رقم 7 وتلف كل واحده علي حدى علي بعضها ثم تشك بواسطه عود صغير داخل عجينه الوز لحد ما تتملأ الفراغات وعدد الوريقات حسب الرغبه ممكن يكون 5 أو 6 حسب كبر القالب بعديها تدخل فرن حار 180 درجه حتي تحمر جيدا مهم جدا التحمير . تخرج من الفرن وتزال من القوالب بعنايه كي لا تتكسر وتغمس في العسل وترك للتقطيروبعدها تحط في أوراق التزين وترش بالمسحوق الفضي المخص للحلويات . مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات |
|
06-06-2013, 02:18 AM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| يسلموووووووو حبيبتي عالوصفة الحلوة | ||||||
06-07-2013, 02:00 PM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
2013 , مقادير , الرمل , اعداد , ورود |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|