منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   طريقه عمل القلقاس,بالخطوات والصور طريقه عمل القلقاس (http://www.hayah.cc/forum/t41278.html)

رحيق الليل 05-10-2013 09:05 PM

طريقه عمل القلقاس,بالخطوات والصور طريقه عمل القلقاس
 
طريقه عمل القلقاس,بالخطوات والصور طريقه عمل القلقاس

طريقه عمل القلقاس,بالخطوات والصور طريقه عمل القلقاس

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208265.png

المقادير:


2 كيلو قلقاس ... وهتشاهدوه بالصور ..شكله..

ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).

دجاجة بلدى .. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..

وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كزبره خضراء.. سلق ...( ده بيبقى لونه اخضر مثل الفجل ).



الطريقه:


اولا طبعا بنحضر القلقاس قبلها بيوم مع الخضرة بتاعته...

ونقشره ونقطعه مثل المكعبات الصغيرة ... وهنشاهد بالصور .. ما هو القلقاس

وكيف بيكون تحضيره ... وبعد ما جهوناه .. نغسله ونضعه فى ماء ساخن ..

وفيه بيغسلوه بالليمون ووقتها ..

انما انا بحب اعمل ذى ما ماما عودتنا قبلها بيوم لانه بينزل ميه مش كويسه

وده غلط فى الشوربه ... بتبقى طعمها مش طيب .. المهم ما علينا هنحضره ..

والخضرة نغسلها جيد الكزبره ونحضرها فى مصفاه صغيرة .. وايضا السلق هناخد بس اوراقه ..

الصوره الاولى الكوزبره الخضراء..






http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208266.png
السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208267.png

القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208268.png

التحضير:


اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح

فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ... نسيت اصورها مخصوصا لشوربه

الدجاج... المهم ... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق ..

وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..

بس انا لا احب الا الطبخ بتاع جدتى وولدتى بعمل كل حاجة بايدى .. بس بصراحة بلبس جوينتى خفيف للنظافه..

المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكوزبره... ونقوم بطحنهم مع بعض ..

وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...

لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...

وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..

ام الكزبره والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..

ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..

وبالهنا والشفا ..

اتركم مع الصور..


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208269.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208270.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208271.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208272.png
تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله




http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208273.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208274.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208275.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/208276.png

طريقه عمل القلقاس,بالخطوات والصور طريقه عمل القلقاس
طريقه عمل القلقاس,بالخطوات والصور طريقه عمل القلقاس

أوتار حساسة 08-18-2013 12:15 AM

تسلمين حبيبتي عالوصفة اللذيذة

دمــــــتي بخير ..


الساعة الآن 02:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO