العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > حلويات وصفات حلى مكسرات

ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل..............

ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل.............. السلام عليكم ورحمة الله ارحب بكم بين اطباق سعاد و اليوم موضوعنا هو ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل..............

حلويات وصفات حلى مكسرات

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 05-09-2013, 11:40 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية سعاد
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور سعاد  
معلومات العضوة

التسجيل: 20-4-2013
العضوية: 905
المشاركات: 1,927
بمعدل : 0.35 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
سعاد غير متواجد حالياً

افتراضي

ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل..............


السلام عليكم ورحمة الله
ارحب بكم بين اطباق سعاد و اليوم موضوعنا هو


ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل..............

"]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته[/][/]
أخواتي:30:, دي اول مشاركة لي بهدي لكم طريقة عمل تارت الاناناس والكاسترد علي 1/2مقدار الشيف حسن ويا رب تعجبكو, أنا مصوراها:54: لكن للاسف مش عارفة انزل الصور اللي علي الكمبيوتر عندي في الموضوع خالص ياريت حد يقول لي بتنزلوها ازاي؟؟؟؟؟؟؟؟
المهم علشان مطولش عليكو دي المقادير
1-العجينة
2 كوب دقيق (ممكن تأخذ شوية كمان علشان تكون متماسكة)
1 بيضة
3/4 كوب سكر
1/2 م فانيليا
1/2 م ملح
1وربع كوب زبد باردة (ليست مثلجة)
2- الحشو
1/2 كيلو لبن (لو الصينية كبيرة كنت بضاعف الكمية)
3 ملعقة كبيرة بودرة كاسترد
شرائح اناناس وبعض حبات العنب الاحمر
قليل من القرفة
سكر للتحلية حسب الرغبة
الطريقة
1- يضرب الزبد مع السكر في الميكسر لمدة 5 دقائق
2- نضيف البيضة والملح والفانيليا مع الاستمرار في الضرب
3- نضيف الدقيق بالتدريج حتي نحصل علي عجينة متماسكة
4- نضع العجينة بكيس بلاستيك ونضعها في الثلاجة ساعتان علي الاقل لترتاح
5- نخرج العجينة من الثلاجة ونفردها بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق ويفضل ان يكون جو المطبخ غير حار حتي لا تطرد العجينة الزبدة التي فيها
6-نلف العجينة علي النشابة ثم نفردها في صينية التارت مع الضغط علي الجوانب
7-نضع قليل من الارز او العدس في ورق فويل فوق العجينة بالصينية(حتي لا تكش في الفرن) وندخلها الفرن حتي تستوي ونتركه ليبرد ثم نقلبه
8-تضاف بودرة الكاسترد والسكر الي اللبن البارد وتقلب حتي تذوب ثم توضع علي النار مع التقليب المستمر حتي يغلظ قوامه فيرفع من علي النار ويوضع علي وجهه كيس بلاستيك (حتي لا يكون طبقة غليظة علي الوجه)ويترك ليبرد ثم يوضع بالتارت ويزين بالاناناس والعنب الاحمر ويرش علي وجهه قرفة بودرة ويقدم.
وبالهنا والشفاااااااااااا:55:
مع خالص تحياتي:91:


الصور المرفقة ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل.............. jpg.gif 10072008106.jpg‏ (648.1 كيلوبايت)



ياناس يا عسل تارت الاناناس وصل..............


بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم

اختكم سعاد

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات

قديم 08-23-2013, 09:52 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO