منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري (http://www.hayah.cc/forum/t35603.html)

سحر الخليج 04-17-2013 02:28 PM

الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري
 
الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري


الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري


الكشري طبعا من الاطباق المشهورة في المطبخ المصري
وطريقتة سهلة جدا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178912.png


نبدأ بالمقادير

كوب عدس بجبة

ا\2 كيلو مكرونة

6 بصلة كبيرة او حسب الرغبة احنا بنحبه كتير

6 فصوص توم للصلصة

3 فصوص ثوم مدقوقين للدقة

2كوب رز

1\2 كوب شعرية

1\2 كوب حمص الشام

عصير طماطم

خل و ملح و كمون

زيت

شطة


الطريقة

الحمص

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178913.png


قبلها بيوم ننقع الحمص

http://www.gulfup.com/file4/12775043771.jpg

http://www.gulfup.com/file4/12775043772.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178914.png
وتاني يوم نغسله ونصفي ميته ونسلقه في ميه نضيفه


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178915.png
http://www.gulfup.com/file4/12775075265.jpg

وبعدها بشطفه وسيبه منقوع في ميه وملح

http://www.gulfup.com/file4/12775043773.jpg

وبصفيه وسيبه لحد التقديم



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178916.png
البصل او الورد زي ما بيقولوا عليه

http://www.gulfup.com/file4/12775070071.jpg

وبعدها نقشر البصل

http://www.gulfup.com/file4/12775043786.jpg




ونقطعه مكعبات بس كبيرة شوية
مش اوي

الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري

http://www.gulfup.com/file4/12775043787.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178917.png



ونحمرها في زيت كتير شوية

http://www.gulfup.com/file4/12775043788.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178918.png



لحد لما يغمق شوية
http://www.gulfup.com/file4/12775070073.jpg

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178919.png


وننشله ونصفيه من الزيت ونفرده علي صينية علشان ينشف ميبقاش طري

http://www.gulfup.com/file4/12775070076.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178920.png


ونصفي الزيت بتاعه انا بعمل بيه الرز بعد كده بيديله طعم

http://www.gulfup.com/file4/12775070075.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178921.png

الصلصة


بعصر الطماطم وادق التوم

http://www.gulfup.com/file4/12775070077.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178922.png
http://www.gulfup.com/file4/12775070078.jpg

واحمر التوم في شوية زيت

http://www.gulfup.com/file4/12775070079.jpg





http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178923.png



http://www.gulfup.com/file4/127750700710.jpg

http://www.gulfup.com/file4/12775075251.jpg

واحط عليه الطماطم المعصورة



الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري
http://www.gulfup.com/file4/12775075252.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178924.png

واحطلها الملح والفلفل والكمون والشطة

واسيبها لحد لما تتسبك وبعدها ازودها ميه مش كتير اخففها بس واسيبها تغلي

http://www.gulfup.com/file4/12775089461.jpg

وكده خلصنا الصلصة

http://www.gulfup.com/file4/12775089472.jpghttp://www.hayah.cc/forum/imgcache/178925.png



المكرونة
بغلي ميه وبحطلها ملح ولما تغلي اسلق فيها المكرونة
ولما تستوي اصفيها وابردها بالمية تحت الحنفية
واحطلها شوية زيت واقلبها علشان متلزقشي
الصور دي هنزلها بس نسيت اصورها المرة دي


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178926.png
http://www.gulfup.com/file4/12775043789.jpg



العدس

نغسله وننقعه 1\2 ساعة
وبعدها نسلقه مش اوي لان نضيفه للرز

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178927.png



لو مش هتحطيه علي الرز ممكن تشوحي فصين توم في شوية زيت وتقلبي فيهم العدس بعد السلق مع 1\2 كوب ميه وتسبيه لحد لما يتشرب الميه

هنا انا سيبته يتصفي علشان ازوده علي الرز
وساعات كتير بصفي ميه سلق العدس واسيبها واسقي بيها الرز
بتدي الرز طعم حلو اوي

http://www.gulfup.com/file4/127750437810.jpg
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178928.png


الرز

نحمر الشعرية في الزيت اللي صفيناه



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178929.png



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178930.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178931.png




ونزود الرز بعد لما نغسله طبعا




http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178932.png

ونزود الميه عادي جدا والملح


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178933.png


ولما يتشارب نوطي عليه


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178934.png


وبعدها بشوية لما يقرب يدخل في السوا نحط عليه العدس



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178935.png


ونقلبه ونسيبه لحد لما يستوي


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178936.png



الدقة

انا بدق حوالي 3 فصوص توم وبعدها بحطلها شوية مية وخل والملح والكمون


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178937.png


وبحطلها معلقة صلصة بتاعة الكشري اللي عملتها في الاول


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178938.png



الشطة اللي بيحب الكشري مشطشط

بحط شوية زيت علي النار

http://www.gulfup.com/file4/12775080934.jpg
وبحط معلقة الشطة وبقلب شوية علي النار
دقيقتين بس



الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178939.png



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178940.png



ونطفي النار ونقلب فيها معلقة من صلصة الكشري وكده خلاص




http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178941.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178942.png






ونبدأ نجمع الطبق


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178943.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178944.pnghttp://www.hayah.cc/forum/imgcache/178945.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178946.png












ونقدمه

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/178947.png


الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري


الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري



الساعة الآن 10:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO