منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   حلويات وصفات حلى مكسرات (http://www.hayah.cc/forum/38/)
-   -   بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب) (http://www.hayah.cc/forum/t3422.html)

سعاد 05-01-2013 03:10 AM

بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)
 
السلام عليكم ورحمة الله
ارحب بكم بين اطباق سعاد و اليوم موضوعنا هو


""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد""

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_930.gif
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


أقدم لكم اليوم بعض الحلويات المقليه اللذييييييذه
و هي علي التوالي اللقيمات و بلح الشام و أصابع زينب
و أتمني أن تنال اعجابكم

بسم الله نبدأ

أولا : اللقيمات ( أو العوامات أو لقمة القاضي أو الزلابيا )

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_639.jpg

المقادير

1 كوب دقيق منخول
1 ملعقه كبيره حليب بودره
ذرة ملح
1 ملعقه كبيره سكر بودره
1/2 ملعقه صغيره خميره
1 بطاطس مسلوقه و مهروسه ناعم
ماء دافئ للعجن

شيره
( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير نصف ليمونه صغيره كلها علي النار و تقلب حتي تغلي ثم نضع القليل من الفانيليا و تترك لتغلي لمدة 10 دقائق ثم تترك لتبرد بالثلاجه)

الطريقه

نضع علي الخميره القليل من السكر و الماء الدافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق
نضع الدقيق و الملح و الحليب و السكر البودره و تقلب ثم نضع البطاطس و تفرك بالأصابع لتوزيعها في الدقيق كله
ثم نضع الخميره اللي خمرناها مسبقا و نعجن بالماء الدافئ لغاية ما تحصلي علي عجينه لينه غير متماسكه و غير سائله و كل ما تعجني فيها يكون أحسن
و ده شكل العجينه قبل التخمير

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_191.jpg

و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه تقريبا أو حتي يتضاعف حجمها
و دي صورة العجينه بعد التخمير

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_779.jpg

نسخن الزيت و نخلي النار هادئه و نشكلها باليد نضغط علي العجين باليد اليسري و نأخذ العجينه بالملعقه الصغيره و نسقطها بالزيت ( و يجب تغميس الملعقه بالزيت حتي لا تلتصق بها العجين أثناء تشكيل اللقيمات)

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_200.jpg

و تفضلي تقلبي باستمرار حتي تحمر من جميع الجهات
و تنشل من الزيت و نضعها في القطر أو الشيره البارده
( و يجب أن تكون الشيره تقيله حتي تطلع اللقيمات مقرمشه)

و دي صورة اللقيمات و هنا رشتها بالسمسم(ممكن ترش بجوز الهند أو الفستق المجروش) حسب الرغبه

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_158.jpg

و دي صوره فتحت واحده علشان تشوفوها من الداخل فاضيه مش عجين

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_947.jpg

و ده الشكل النهائي

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_639.jpg

و بالهنا و العافيه

ثانيا : بلح الشام

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_870.jpg

المقادير

1 كوب دقيق منخول
1 كوب ماء
1 ملعقه صغيره ممسوحه بيكنج بودر
ذرة ملح
2 بيضه
1 ملعقه كبيره زبده

الطريقه

نضع الماء في قدر علي النار و نضيف الملح و الزبده حتي الغليان

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_538.jpg

نضع البيكنج بودر علي الدقيق
أول ما يغلي الماء نضع الدقيق و نقلب جيدا حتي تتكون العجينه

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_392.jpg

يتبع أرجو عدم الرد حتي يكتمل الموضوع



""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد""


بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم

اختكم سعاد

عطر الورد79 08-24-2013 12:10 AM

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه


الساعة الآن 03:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO