بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب) السلام عليكم ورحمة الله ارحب بكم بين اطباق سعاد و اليوم موضوعنا هو ""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد"" http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_930.gif السلام عليكم و رحمة الله و بركاته أقدم لكم اليوم بعض الحلويات المقليه اللذييييييذه و هي علي التوالي اللقيمات و بلح الشام و أصابع زينب و أتمني أن تنال اعجابكم بسم الله نبدأ أولا : اللقيمات ( أو العوامات أو لقمة القاضي أو الزلابيا ) http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_639.jpg المقادير 1 كوب دقيق منخول 1 ملعقه كبيره حليب بودره ذرة ملح 1 ملعقه كبيره سكر بودره 1/2 ملعقه صغيره خميره 1 بطاطس مسلوقه و مهروسه ناعم ماء دافئ للعجن شيره ( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير نصف ليمونه صغيره كلها علي النار و تقلب حتي تغلي ثم نضع القليل من الفانيليا و تترك لتغلي لمدة 10 دقائق ثم تترك لتبرد بالثلاجه) الطريقه نضع علي الخميره القليل من السكر و الماء الدافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق نضع الدقيق و الملح و الحليب و السكر البودره و تقلب ثم نضع البطاطس و تفرك بالأصابع لتوزيعها في الدقيق كله ثم نضع الخميره اللي خمرناها مسبقا و نعجن بالماء الدافئ لغاية ما تحصلي علي عجينه لينه غير متماسكه و غير سائله و كل ما تعجني فيها يكون أحسن و ده شكل العجينه قبل التخمير http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_191.jpg و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه تقريبا أو حتي يتضاعف حجمها و دي صورة العجينه بعد التخمير http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_779.jpg نسخن الزيت و نخلي النار هادئه و نشكلها باليد نضغط علي العجين باليد اليسري و نأخذ العجينه بالملعقه الصغيره و نسقطها بالزيت ( و يجب تغميس الملعقه بالزيت حتي لا تلتصق بها العجين أثناء تشكيل اللقيمات) http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_200.jpg و تفضلي تقلبي باستمرار حتي تحمر من جميع الجهات و تنشل من الزيت و نضعها في القطر أو الشيره البارده ( و يجب أن تكون الشيره تقيله حتي تطلع اللقيمات مقرمشه) و دي صورة اللقيمات و هنا رشتها بالسمسم(ممكن ترش بجوز الهند أو الفستق المجروش) حسب الرغبه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_158.jpg و دي صوره فتحت واحده علشان تشوفوها من الداخل فاضيه مش عجين http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_947.jpg و ده الشكل النهائي http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_639.jpg و بالهنا و العافيه ثانيا : بلح الشام http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_870.jpg المقادير 1 كوب دقيق منخول 1 كوب ماء 1 ملعقه صغيره ممسوحه بيكنج بودر ذرة ملح 2 بيضه 1 ملعقه كبيره زبده الطريقه نضع الماء في قدر علي النار و نضيف الملح و الزبده حتي الغليان http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_538.jpg نضع البيكنج بودر علي الدقيق أول ما يغلي الماء نضع الدقيق و نقلب جيدا حتي تتكون العجينه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...202899_392.jpg يتبع أرجو عدم الرد حتي يكتمل الموضوع ""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد"" بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم اختكم سعاد |
مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه |
الساعة الآن 03:53 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO