03-28-2013, 09:46 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشيطريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي أولاً المكونـات: كرنبه _ شبت_ بقدونس _ كزبره حضراء _ بصل _ طماطم _ فلفل رمي وحامي _ ارز مصري لؤلؤي _زيت دوار الشمس _ سمن بلدي التوابل العاااامه يعني(( ملح _ فلفل أسود _ كمون _ كزبره ناشفه )) نضيف عليهم .. نعناع ناشف او أخضر .. ريحــان .. توابل المحشي من فاين فوز هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x529. طـريقة التحضير: طبعاً هتشتري الكرنبه .. هتقطعي الرأس وتفكاكي الورق..أو تقطعي ورقه ورقه من عنقدها العلوي ضعي حله بهـا مـاء للغليان.. ولمـا تغلي.. ضعي فيها الورق .. طبعاً مش هتنزليهم مع بعض هتنزلي 3 أو 4 ورقات علشان تعرفي تقلبيه من غير ما يتقطع أو يتهري ..طبعاً هتسويه نصف سواء يعني غلوتين فقط ..أوعي يتهري منك مش هتعرفي تلفيه .. أنا قولت وانت ِ حره لمـا تطلعيه من الماء.. أقطعي عرقه أو عنقوده من الرأس لحد ما ينتهي بس اوعي تقطعي الورق معه بعدها قومي بتقطيع الورق لجزل أو مربعات حسب الرغبه وطبعاً حجم الورقه حسب الرغبه هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 671x526. وأتركيه لحد مـا يبرد وتعالي نعمل الصلصه طريقة تحضير الصلصه: بصل مقطع كتتتتير + فلفل رمي وحامي (( حسب الرغبه)) ضعي الحله على النـار وقليل من الزيت وبعدها ضعي فيه البصــل هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 677x529. قــومي بتقليبه حد مــا يحمـــر طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي بعدهـا ضيفي الطماطم المعصوره عليه وقلبيها هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x523. بعــدهـا ضعي الملح والفلفل الاسود وتوابل المحشي لفاين فوز والكمون والنعناع و الريحان (ملحوظه النعناع والريحان كميات قليله .. الكمون كميه كبييييييييييره ) وأتـــــركيها تتسبك كويس جدا لحد مــا تنشف خاااااااااااااااااااااالص وبعد مـا تتسبك ضفيهـا علي الارز المغسـول في الطبق البلاستك أو حسب الرغبه هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x525. بعــدها ضيفي عليهم الخضره المقطعه (( الشبت _ البقدونس _ الكزبره الخضراء )) وقلبيهــا جيداً هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x525. هـا قلبتيهــــا طيب دا شكلها بعد ما تتقلب هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x528. خلاص كدا الخلطه جاهزه للحشو تعالي نشوف بنلف الكرنب أزاي طريقة الف الكرنب: أول شيء أمسكي ورقه من ورق الكرنب على صوابع يدك اليسري وضعي بها شوية الارز وقومي بلفها باليدين معاً أما الطريقة الاخرى .. أنك تضعي ورقة الكرنب على طبق .. وبعــدها تضعي شوية الارز طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي بعدها ابدأي بلفه على الطبق زي الجلاش الملفوف ودا شكله بعــد اللف هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 674x525. جهزي حله بها قليل من زيت دوار الشمس وممكن وضع العروق اللي أنتِ شلتيها من الورق (( حسب الرغبه)) وابدأي في الرص بعد ذالك هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x527. حـاولي تكون الرصه منظمه هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x525. وياريت تحاولي تخلطي بين الورق الابيض والاخضر علشان كله يتأكل هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 674x525. حــاولي يكون مرصوص بدون لخبطه علشان كله يستوي مع بعضه .. هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x527. نظميه للنهــايه لكن أتركي في الحله ارتفاع .. صابع يد أو أتنين هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x526. بعدها ضعي شربة الفراخ .. أو المـاجي بكميه متساويه مع الكرنب أو أعلى شيء بسيط علشان يطلع مفلفل بعدهاضعي الغطاء بأحكام علشان البخار يفضل داخل الحله وطبعاً النــار بتكون مرتفعه كأنك هتسوي أرز عادي يعني النـار مرتفعه ولمــا يتشرب الشربه ويدخــل في الســواء أخفضي النــار خااااالص مثل الشمعه وأرفعي الغــطــاء وضعي معلقة سمن بلدي من اللي قلبك يحبها هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x527. قومي بوضع الغطاء مره أخرى وأتركيه لحد مــا يستوي خــالص بعد ها أطفي النار عليه وقدميه جنب الفراخ المحمره والملوخيه الخضراء والسلطه أو حسب ما أنت ِ متعوده تأكليه جنبه وأتفضلي الطبق هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 676x528. وبالهــنا والشفـــــا طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
الكرنب , الملفوف , طريقة , عمل , كرنب , كيفية , محشي |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|