منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري (http://www.hayah.cc/forum/t31823.html)

بنت عصرية 03-28-2013 12:37 AM

طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري
 
طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري



طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري



كيفكم يـا أحلى صبايا
كويسين ..؟ تمااااااااام
\
النهـارده .. معايا أكله غريبه
لكن لذيذه وفي نـاس كتير بتحبها
وأكلتنا النهارده
سهله وسريعه جدا
وهي... الجمبري بالصلصه والقرنبيط بالمشروم
غريب صح .. لكن ولا يهمني هع هع
\
يـــــلا يا عسولات نتعرف عليهم
\
المكونات :
نصف كيلو جمبري متقشر ومتنظف
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155535.png
بصله كبيره مقطعه نصف شرائح
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155536.png
ربع كيلو ماشروم (( عيش الغراب))
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155537.png
قرنبيطه صغيره جداً مقطعه (( البسباس الأخـضر))



طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155538.png
5 فصوص ثوم مفروم _ عصير ليمون _ملح _فلفل أسود أو ابيض
صوص الصويـا_ معلقتين صلصه
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155539.png

طـريقة التحضير :
1_ ضعي الجمبري في الإنـاء على النـار
بدون إضافات .. قومي بتقليبه لحين مـا تجف مـائه
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155540.png
ملحوظه : لا تدعي الجمبري ينشف الخالص
لان كلمـا نشف كلمـا قل حجمه وشد هو معايا
\
ثــم ضيفي معلقتين الصلصه وشرائح البصل مع قليل من الملح والفلفل الاسود او الابيض


طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155541.png
وضغي الغطـاء
وأخفضي النـار .. (( علشان البصل يدبـل والجمبري يشرب منه)) وأتركيه يكتمل نضجه مع البصل
والصلصه ... وقليل من الصويا ولكن تابعيه من حين للأخر
,,,,,,

في نفس الــوقت أشعلي شعله أخرى
وضعي إنـاء أخـر
وضعي فيه قليل من زيت دوار الشمس
وضيفي عليه القرنبيط
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155542.png
ثــم .. قلبي القرنبيط جيداً في الزيت
ثــم ضعي غطاء الإنـاء بإحكام
وكل شويه بصي عليه وقلبيه لحين الدخول في النضج
أو النضج
,,,,
ثـــــم ضيفي المـشروم (( عيش الغراب)) مع الثوم المفروم على القربيط والملح والفلفل الاسود أو الابيض
ثـــم وقومي بتقليب

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155543.png
وأستمري في التقليب أو التشويح على النـار
لحين النضج .. بعدهـا ضيفي قليل من صوص الصويـا.. وقلبيه لمده 3 دقائق
لإعطاء لون رائع وطعم مختلف
\
وأتفضلو

طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/155544.png
ممكن إضافة الارز الابيض بجواره
وبالهنـاء والشفاء
\


طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري


طريقة عمل الجمبري بالصلصه - كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم - طريقة تحضيرالجمبري


الساعة الآن 09:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO