03-27-2013, 07:02 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
طريقة عمل الجمبرى بالصوص - افضل طريقة لعمل جمبرى لذيذطريقة عمل الجمبرى بالصوص - افضل طريقة لعمل جمبرى لذيذ طريقة عمل الجمبرى بالصوص - افضل طريقة لعمل جمبرى لذيذ اولا مقادير عمل الجمبرى بالصوص 1- كيلو جمبري و يفضل حجم كبير او وسط 2- بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعه 3- 2 قرن فلفل اخضر او رومي مقطع شرائح 4- 3 فصوص ثوم كبيرة مقطعه او مفرومه 5- ملح حسب الكميه اللى تحبيها لو بتحبى ملف كتير او خفيف 6- ملعقة صغيرة كمون + 2 حبات ليمون + ملعقة كبيرة زيت ذرة او زيت زيتون او عادى 7- بقدونس مقطع شرائح بأى كمية تحبيها ثانيا كيفية تحضير الجمبرى اللذيذ : اولا ننظف الجمبرى و نقشره بأيدنا و هو تقشيره سهل مش متعب بعد التنظيف و التقشير يغسل الجمبرى جيدا بالماء و يصفى الماء و تتكرر العمليه الى ان ينضف الجمبرى كويس بعد التنظيف نرش شوية ملح على الجمبرى و نعصر عليه نص ليمونه و نتركه فى طبق او صينيه لمدة 10 دقائق بعدها نجهز اناء و نحط فيها المقادير كلها + نضيف على المقادير كلها الجمبرى + عصير ليمونه و نضع كل الخليط فى الحله و نضيف نص كوب ماء و نضعها على النار لمدة ربع ساعه و تغطى الاناء او الحله كويس و بعد ربع ساعه هتتذوقى احلى طعم فى الدنيا و هيطلع صوص يجنن و الجمبرى نفسه هيكون طعمه جنان و اللى تجرب منكم تقولى رأيها و بجد هتدمنو الطريقه دى فى عمل الجمبرى انا بقى لما عملته اكلته مع كشرى مصرى و كان الجمبرى مع الكشرى طعمهم و انسجامهم مع بعض ميتوصفش و تقدرى تقدمى معاه ارز صياديه او ارز ابيض و السلطه و زى ما تحبى و هتدعيلى بجد طريقة عمل الجمبرى بالصوص - افضل طريقة لعمل جمبرى لذيذ طريقة عمل الجمبرى بالصوص - افضل طريقة لعمل جمبرى لذيذ مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|