طريقه عمل العرق سوس بالصور ، خطوات تحضير شراب العرق سوس المقادير 1- واحد كيلوا عرق سوس يكون مطحون كما فى الصوره 1 وهذا واحد من الانواع مكتوب عليه ( عروسه الخابور ) وفيه نوع ثاني مكتوب عليه ( تصدير رمزى ) وفيه نوع ثالث مو مكتوب شى عليه وكلها طيبه http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397439.jpg 2- نضع الكميه فى القدر كما فى الصورة رقم 2 http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397476.jpg 3- نضع 5 لتر الى 6 لتر ماء على كميه عرق السوس ثم نضع القدر على نار هادئه http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397529.jpg 4- نترك القدر على النار وبعد 10 دقائق نبداء بازاله عرق السوس الى على سطح القدر ونرميه فى الزباله http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397562.jpg 5- بعد 15 دقيقه وعند بدايه غليان الكميه يكون السطح صار نظيف من الشوائب http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397592.jpg http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397649.jpg 6- نطفيء النار عن الكميه ونترك القدر على البوتغاز لمده ساعتين او اكثر وحتى يترسب ويصفي عرق السوس ويصير لونه اسود http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397702.jpg 7- بهدوا ء نشيل القدر ونصفيه فى قدر ثانى ونخليه 15 دقيقه وبعد كذا نحطه فى مرطبان من القزاز ونضعه فى الثلاجه حتى يبرد http://www.rouqyah.com/uploaded/103_1263397785.jpg |
الساعة الآن 10:25 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO