طريقه عمل الكنافه , طريقه عمل الكنافه بالقشطة 1/2 كيلو كنافه كوب سمن سايحه للقشطه: 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه للقطر: 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440337_538.jpg الطريقه: تحضير القطر: نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440336_591.jpg تحضير القشطه: ندوب الدقيق في الحليب علي البارد ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440338_656.jpg نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440337_302.jpg تحضير الكنافه: - تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح - ندهن صينيه بالسمن - نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها - نرش مقدار من السمن السايح http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440337_905.jpg - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف) http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440338_801.jpg نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري - نرش مقدار جيد من السمن السايح http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440337_477.jpg طريقه الخبز: ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440337_652.jpg لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440336_710.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...440336_673.jpg |
الساعة الآن 03:08 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO