العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > معجنات و سندويشات و فطائر

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا السلام عليكم ورحمة الله وبركااتة "البراتا" وطريقة

معجنات و سندويشات و فطائر

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 03-07-2013, 09:59 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية حياتى لك
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور حياتى لك  
معلومات العضوة

التسجيل: 18-1-2013
العضوية: 45674
المشاركات: 1,002
بمعدل : 0.21 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
حياتى لك غير متواجد حالياً

افتراضي

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا


البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
السلام عليكم ورحمة الله وبركااتة

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141073.png"البراتا"البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141073.png
وطريقة التحضير بالخطوات المصورة

أوّل شي نحضّر الحشوة واللي هي عبارة عن بطاطس مسلوقة ومهروسة مع جزر مبشور وفلفل أخضر مكعبات وبصل مكعبات وملح وبهارات وشطة وقليل من التوم وأهم شي الكاري اللي يعطي الحشوة النكهة الهندية بالإضافة للشطة الحارة
<<<ممكن تضيفي للحشوة مكعب مرقة دجاج عشان تقوي النكهة بس ماهو اساسي
نشوح الخلطة ع الناس لمن تحسي ان المكونات اتجانست واستوت الخضروات ونتركها على جنب تبرد

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141074.png

ونبدأ نجهز العجينة واللي هي عبارة عن

4 أكواب ونصف دقيق
كوبين ماء
ملعقة صغيرة ملح <<< ممكن تزودي وتخففي حسب الرغبة


طبعا العجينة بتكون لينة جدا وتلصق بالايادي ، فلازم تحطي زيت في يدك بعد خلط المقادير وتعجني إلى أن تصبح سهلة العجن وما تلتصق في اليد ولا في الزبدية

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141075.png

ونتركها ساعة ترتاح ، وبعد الساعة نقطعها دوائر عشان نبدأ الحشو <<<< ممكن تتحكمي في الحجم حسب الرغبة

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141076.png

ناخد قطعة منها وطبعا رخامة المطبخ ويدي مدهونة تمام بالزيت عشان ما تلصق العجينة
وتبدأي تفرديها بيدك بحركات دائرية وطبعا لأن العجينة ارتاحت تمام وكمان هي لينة فعملية الفرد ما تحتاج غير اليد وبكل سهولة ومتعة تنفرد معاكي

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141077.png


عادي جدا لو حسيتي انها حصل فيها أخرام أو تقطيع صغير لأننا راح نلفها فما يفرق
وبعد الفرد نضع عليها الحشوة حسب الكمية اللي نرغبها

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141078.png

ونبدأ في عملية لف العجينة بدا الشكل

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141079.png

وبعدها نرجع نلفها بدا الشكل

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141080.png

ونلف كل كمية العجينة مع الحشوة اللي عندنا بنفس الطريقة

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141081.png

ونتركها ترتاح نصف ساعة






بعد مرور النص ساعة ناخد كل قطعة ونفردها

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141082.png

ونسوي كل قطعة من الجهتين على صاج مدهون بقليل من الزيت وساخن


البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141083.png


وهذا شكل الخبز بعد ما استوى

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141084.png


البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا 141085.png

فيكي تحطيها في كيس نايلون عشان تحتفظي بطراوتها
وممكن تحشيها بأي شي تاني جبن ، زعتر ، لحم
وممكن تكون سادة وتاكليها مع العسل مثلاً

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا



مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO