منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   معجنات و سندويشات و فطائر (http://www.hayah.cc/forum/41/)
-   -   البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا (http://www.hayah.cc/forum/t29528.html)

حياتى لك 03-07-2013 09:59 AM

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
 
البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
السلام عليكم ورحمة الله وبركااتة

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141073.png"البراتا"http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141073.png
وطريقة التحضير بالخطوات المصورة

أوّل شي نحضّر الحشوة واللي هي عبارة عن بطاطس مسلوقة ومهروسة مع جزر مبشور وفلفل أخضر مكعبات وبصل مكعبات وملح وبهارات وشطة وقليل من التوم وأهم شي الكاري اللي يعطي الحشوة النكهة الهندية بالإضافة للشطة الحارة
<<<ممكن تضيفي للحشوة مكعب مرقة دجاج عشان تقوي النكهة بس ماهو اساسي
نشوح الخلطة ع الناس لمن تحسي ان المكونات اتجانست واستوت الخضروات ونتركها على جنب تبرد

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141074.png

ونبدأ نجهز العجينة واللي هي عبارة عن

4 أكواب ونصف دقيق
كوبين ماء
ملعقة صغيرة ملح <<< ممكن تزودي وتخففي حسب الرغبة


طبعا العجينة بتكون لينة جدا وتلصق بالايادي ، فلازم تحطي زيت في يدك بعد خلط المقادير وتعجني إلى أن تصبح سهلة العجن وما تلتصق في اليد ولا في الزبدية

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141075.png

ونتركها ساعة ترتاح ، وبعد الساعة نقطعها دوائر عشان نبدأ الحشو <<<< ممكن تتحكمي في الحجم حسب الرغبة

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141076.png

ناخد قطعة منها وطبعا رخامة المطبخ ويدي مدهونة تمام بالزيت عشان ما تلصق العجينة
وتبدأي تفرديها بيدك بحركات دائرية وطبعا لأن العجينة ارتاحت تمام وكمان هي لينة فعملية الفرد ما تحتاج غير اليد وبكل سهولة ومتعة تنفرد معاكي

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141077.png


عادي جدا لو حسيتي انها حصل فيها أخرام أو تقطيع صغير لأننا راح نلفها فما يفرق
وبعد الفرد نضع عليها الحشوة حسب الكمية اللي نرغبها

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141078.png

ونبدأ في عملية لف العجينة بدا الشكل

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141079.png

وبعدها نرجع نلفها بدا الشكل

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141080.png

ونلف كل كمية العجينة مع الحشوة اللي عندنا بنفس الطريقة

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141081.png

ونتركها ترتاح نصف ساعة






بعد مرور النص ساعة ناخد كل قطعة ونفردها


ونسوي كل قطعة من الجهتين على صاج مدهون بقليل من الزيت وساخن




وهذا شكل الخبز بعد ما استوى




فيكي تحطيها في كيس نايلون عشان تحتفظي بطراوتها
وممكن تحشيها بأي شي تاني جبن ، زعتر ، لحم
وممكن تكون سادة وتاكليها مع العسل مثلاً

البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا
البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا



الساعة الآن 09:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO