البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا السلام عليكم ورحمة الله وبركااتة http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141073.png"البراتا"http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141073.png وطريقة التحضير بالخطوات المصورة أوّل شي نحضّر الحشوة واللي هي عبارة عن بطاطس مسلوقة ومهروسة مع جزر مبشور وفلفل أخضر مكعبات وبصل مكعبات وملح وبهارات وشطة وقليل من التوم وأهم شي الكاري اللي يعطي الحشوة النكهة الهندية بالإضافة للشطة الحارة <<<ممكن تضيفي للحشوة مكعب مرقة دجاج عشان تقوي النكهة بس ماهو اساسي نشوح الخلطة ع الناس لمن تحسي ان المكونات اتجانست واستوت الخضروات ونتركها على جنب تبرد http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141074.png ونبدأ نجهز العجينة واللي هي عبارة عن 4 أكواب ونصف دقيق كوبين ماء ملعقة صغيرة ملح <<< ممكن تزودي وتخففي حسب الرغبة طبعا العجينة بتكون لينة جدا وتلصق بالايادي ، فلازم تحطي زيت في يدك بعد خلط المقادير وتعجني إلى أن تصبح سهلة العجن وما تلتصق في اليد ولا في الزبدية http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141075.png ونتركها ساعة ترتاح ، وبعد الساعة نقطعها دوائر عشان نبدأ الحشو <<<< ممكن تتحكمي في الحجم حسب الرغبة http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141076.png ناخد قطعة منها وطبعا رخامة المطبخ ويدي مدهونة تمام بالزيت عشان ما تلصق العجينة وتبدأي تفرديها بيدك بحركات دائرية وطبعا لأن العجينة ارتاحت تمام وكمان هي لينة فعملية الفرد ما تحتاج غير اليد وبكل سهولة ومتعة تنفرد معاكي http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141077.png عادي جدا لو حسيتي انها حصل فيها أخرام أو تقطيع صغير لأننا راح نلفها فما يفرق وبعد الفرد نضع عليها الحشوة حسب الكمية اللي نرغبها http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141078.png ونبدأ في عملية لف العجينة بدا الشكل http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141079.png وبعدها نرجع نلفها بدا الشكل http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141080.png ونلف كل كمية العجينة مع الحشوة اللي عندنا بنفس الطريقة http://www.hayah.cc/forum/imgcache/141081.png ونتركها ترتاح نصف ساعة بعد مرور النص ساعة ناخد كل قطعة ونفردها ونسوي كل قطعة من الجهتين على صاج مدهون بقليل من الزيت وساخن وهذا شكل الخبز بعد ما استوى فيكي تحطيها في كيس نايلون عشان تحتفظي بطراوتها وممكن تحشيها بأي شي تاني جبن ، زعتر ، لحم وممكن تكون سادة وتاكليها مع العسل مثلاً البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا البراتا بالصور،طريقة عمل البراتا،خطوات تحضيرالبراتا،حشوةالبراتا، عجينةالبراتا |
الساعة الآن 09:45 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO