10-14-2013, 02:51 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
دجاج ايطالي بالصلصة بالصور من مطبخي ... يجننبسم الله الرحمن الرحيم الطريقه للغاليه ام ياسمينا جزاها الله كل خير يا رب المقادير افخاذ دجاج كامله وزن 1 كيلو جرام بالجلد ( انا عملتها بدون جلد ) بصله كبيره مقطعه صغير 3 فص ثوم مفروم ربع كوب زيت زيتون ملح و فلفل اسود و ملعقة كبيره أعشاب ايطاليه ملعقتين كبيره صلصة طماطم علبتين طماطم مقطعه جاهزه اي وزن 800 جم 2 كوب مرق دجاج او ماء مذاب فيه مكعب ماجي ( ملحوظه : حسيت ان المرق كتير ممكن نستعمل كوب مرق واحد و علبة طماطم مقطعه واحده ) الطريقه نغسل الدجاج كويس و ننقعه بالماء و الخل و الملح نص ساعه و نصفيه و نتركه شوي بالمصفاه ليرشح ماؤه نضع الزيت بالمقلاه علي النار و لما يسخن الزيت نحط الدجاج ليتحمر كويس من الجهتين بعد التحمير نشيل الدجاج المحمر في صينية الفرن نضع البصل علي الزيت مكان تحمير الدجاج و نقلبه قليلا عالنار ثم نضع الثوم و نقلب كويس حتي يزبل البصل دون تغيير لونه ثم نضيف الطماطم المقطعه و المرق و الملح و الفلفل الاسود و الاعشاب و نقلب الخليط و يترك علي النار هادئه لمدة ثلث ساعه او 20 دقيقه حتي تتسبك الصلصه شويه ثم نضع الصلصه علي الدجاج المحمر نضع الدجاج بالفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره معتدله و نشغل من اسفل و علي الرف الاول و تترك بالفرن حتي النضج و تتسبك الصلصه و تتكثف و يقدم ساخنا مع الأرز الابيض شكرا لكم عاد وروني الردود الحلوة ياحبيباتي مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|