09-23-2013, 10:46 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
الفخده الضانى اخر طعامهفخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة اليكم المقادير :- فخدة ضانى صغيرة من 3 1/2 الى 4 كيلو كيلو فلفل رومى احمر 4 علب زبادى 8 ملاعق صغيرة خل التفاح 1/2 كيلو بصل قرمة 2 كيلو ارز مصرى 2 كوب زيت 2 ملعقة كبيرة ملح 2 ملعقة كبيرة عسل ابيض 2 ملعقة كبيرة بهارات عربية ملعقة صغيرة كارى 1/2 كيلو بندق 2 قطعة فحم 5 كوب ماءلانضاج الارز فلفل اصفر + اخضر قطع صغيرة للتزيين ملعقة صغيرة فلفل اسمر الطريقة:- يفتح الفخد من جميع الانحاء و يخلا من العظم يتبل الفخدة بالزبادى و الملح و العسل و الخل و البهارات العربية و الفلفل الاسمر ينقع مدة يوم فى الثلاجة ثم تحشى بالفلفل المقطع ثم تخيط و توضع فى الفرن و يوضع عليها الزيت و البصل و تترك فى الفرن لمدة 2 ساعة و 1/2 او حتى تمام التحمير يصفى الصوص النازل من الفخدة و يضاف على الارز تسخن قطعتى الفحم على النار حتى الاحمرار و توصع على الفخدة فى الفرن و يوضع عليها نقطة زيت ليظهر بخار الفحم و يغطى عليها لتتشرب الفخدة رائحة الفحم بعد ان يضاف صوص الفخدة على الارز يضاف الكارى و الملح و الماء و البندق و يقلب ثم يترك حتى تمام النضج توضع الفخدة فى طبق التقديم مقطعة جذل و يوضع عليها البصل القارومة الناضج مع الارز الناضج و يوصغ عليها الفلفل للتزيين م ن مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
09-23-2013, 11:09 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| شكله بيشهي تسلمي يا ست الكل | ||||||
09-24-2013, 12:01 AM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| الله يسلمك وبالهنا والشفا غاليتى | ||||||
09-24-2013, 12:03 AM | المشاركة رقم: 4 | ||||||
| تعرفي يا ست الكل انا والله نفسي اكل اكل مصري مية بالمية | ||||||