العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الفخده الضانى اخر طعامه

الفخده الضانى اخر طعامه فخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة اليكم المقادير :- فخدة ضانى صغيرة من 3 1/2 الى 4 كيلو كيلو فلفل رومى

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 09-23-2013, 10:46 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
عرض البوم صور اشجان الحسن  
معلومات العضوة

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,247
بمعدل : 2.60 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

طبخ

الفخده الضانى اخر طعامه


فخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة

اليكم المقادير :-
فخدة ضانى صغيرة من 3 1/2 الى 4 كيلو
كيلو فلفل رومى احمر
4 علب زبادى
8 ملاعق صغيرة خل التفاح
1/2 كيلو بصل قرمة
2 كيلو ارز مصرى
2 كوب زيت
2 ملعقة كبيرة ملح
2 ملعقة كبيرة عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة بهارات عربية
ملعقة صغيرة كارى
1/2 كيلو بندق
2 قطعة فحم
5 كوب ماءلانضاج الارز
فلفل اصفر + اخضر قطع صغيرة للتزيين
ملعقة صغيرة فلفل اسمر

الطريقة:-
يفتح الفخد من جميع الانحاء و يخلا من العظم يتبل الفخدة بالزبادى و الملح و العسل و الخل و البهارات العربية و الفلفل الاسمر ينقع مدة يوم فى الثلاجة ثم تحشى بالفلفل المقطع ثم تخيط و توضع فى الفرن و يوضع عليها الزيت و البصل و تترك فى الفرن لمدة 2 ساعة و 1/2 او حتى تمام التحمير
يصفى الصوص النازل من الفخدة و يضاف على الارز
تسخن قطعتى الفحم على النار حت
ى الاحمرار و توصع على الفخدة فى الفرن و يوضع عليها نقطة زيت ليظهر بخار الفحم و يغطى عليها لتتشرب الفخدة رائحة الفحم
بعد ان يضاف صوص الفخدة على الارز يضاف الكارى و الملح و الماء و البندق و يقلب ثم يترك حتى تمام النضج توضع الفخدة فى طبق التقديم مقطعة جذل و يوضع عليها البصل القارومة الناضج مع الارز الناضج و يوصغ عليها الفلفل للتزيين
الفخده الضانى اخر طعامه 85733.png


م
ن

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 09-23-2013, 11:09 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوة مميزة


افتراضي

شكله بيشهي تسلمي يا ست الكل


رد مع اقتباس
قديم 09-24-2013, 12:01 AM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

الله يسلمك وبالهنا والشفا غاليتى


رد مع اقتباس
قديم 09-24-2013, 12:03 AM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوة مميزة


افتراضي

تعرفي يا ست الكل انا والله نفسي اكل اكل مصري مية بالمية


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO