منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه (http://www.hayah.cc/forum/t16612.html)

سعاد 03-05-2013 03:00 AM

ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه
 
ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه

السلام عليكم
موضوعي هو
ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه

ملف كامل كيفيه تفريز الخضار لاكبر فترة ممكنه

نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد

طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير


فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام

لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما

ملفى يا أخوات متنوع به الخضار والفاكهه واللحوم والطيور والكفته بانواعها والسمبوسه والحلى





ملحوظه مهمه

موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture

ستفتح بعدها باذن الله





بسم الله نبدأ





الطماطم





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_6LZRAW.JPG





لا غنى عنها اطلاقا

نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها

نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_Vn6PG3.JPG







وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_udNF2g.JPG





وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_o4E1K7.JPG





الفاصوليا الخضراء





تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_c4NFog.JPG





ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق

http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_g4iaoL.JPG





وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_voYczW.JPG





ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_M5kb3M.JPG







تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس

ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_Z1K7lH.JPG







الحمص





نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص

وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)





طريقتى هى

ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_GqEveB.JPG







ويسلق نصف سلقه ويصفى





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_cejG3M.JPG





ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_mWoKCu.JPG





الكرنب أو الملفوف





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_deXkyV.JPG





نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_qnBkb3.JPG







هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع







http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_YDzOao.JPG







وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_ak3piw.JPG





وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما





الثوم





يقشر الثوم





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_A3hvSJ.JPG





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_Ofldzr.JPG





ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_XMZd5s.JPG





ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز





http://images.lakii.com/images/Jul09/summer_TcqE1S.JPG





وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام





تابعونى للموضوع بقيه






شكراً لكم و انتظر ردودكم :)


الساعة الآن 10:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO