منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق من صنع عضوات حياة (http://www.hayah.cc/forum/113/)
-   -   تورتة عيد الأم بالشوكولاته البيضاء والمالتيزرز من مطبخ الشيف موني (http://www.hayah.cc/forum/t163268.html)

الشيف مونى 04-05-2016 04:19 PM

تورتة عيد الأم بالشوكولاته البيضاء والمالتيزرز من مطبخ الشيف موني
 
السلام عليكم ورحمة الله مكونات الكيك الاسفنجي 6 بيضات كبار فانيليا كوب سكر 2 كوب دقيق 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر وطبعا الكيك الاسفنجي مفيهوش حليب او اي مادة دهنية زي زيت او سمنة مكونات كريمة الزبدة للحشو: 4 كوب سكر بودرة 2 كوب زبدة طرية نصف كوب حليب وللتزيين: شوكولاته بيضاء سايحة عشان نعمل منها اشكال مربعة مالتيزرز ابيض مالتيزرز دارك كريم شانتي للكتابة او حسب رغبتكم الطريقة: هنعمل الكيك الاسفنجي قبل التزيين بيوم في اناء هنحط البيض والفانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858745_493.jpg ونضربهم بمضرب البيض لمدة لاتقل عن دقيقتين متواصل وفيه ناس هتقول ان كمية البيض دى قليلة بس انا شايفاها مناسبة والموضوع مش بالكمية اهم حاجة مدة الخفق ده اللى بيفرق فى النتيجة وهيعملوا رغاوى بعد الخفق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858751_774.jpg ونحط عليهم كل كمية السكر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858751_264.jpg ونضربهم على اقصى سرعة لمدة لاتقل عن 10 دقايق متواصل لغاية مايبقى لونه فاتح ويتكاثف ويبقى كريمى ويعمل علامة زى الشريط او رقم 8 لما نشيل من عليه المضرب http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858752_230.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858752_835.jpg وهننخل الدقيق والبيكنج بودر ونحطهم على الخليط http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858753_958.jpg وهنضربهم بمضرب البيض لغاية ماتمتزج المكونات http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858753_451.jpg وحطيت الخليط في صينية من صواني السويسرول مقاس 28 وممكن اكبر او اصغر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858754_892.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858754_662.jpg وخبزتها فى فرن منخفض الحرارة وطبعا كل شخص فرنه بيختلف عن التانى واختبرت سواها وطلعتها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858745_243.jpg وقلبتها على ورق خبز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858746_592.jpg وهنعمل كل اللي فات مرتين كمان بنفس المكونات عشان يبقى عندنا 3 كيكات http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858746_607.jpg وممكن نعمل كيكة واحدة ونقسمها لتلاته يعني هنضرب المكونات دي في تلاته يبقوا 15 بيضة و6 طوب دقيق و3 كوب سكر بودره وتبقى كيكة سميكة ونقسمها لتلاته بس اسهل واضمن اننا نعمل تلات كيكات ودي من اسهل الطرق للكيك الاسفنجي هحط الكيك في التلاجة او مكان بارد ترتاح وتاني يوم هحضر كريمة الزبدة للحشو في اناء هحط السكر بودرة والزبدة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858747_875.jpg ونضربهم متواصل لغاية مايمتزجوا ولون الخليط يبقى فاتح وهنضيفلهم الحليب وخطوة الحليب دي من عندي فممكن تستغنوا عنها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858747_342.jpg ونضربهم مرة تانيه وهتبقى عندنا كريمة زبدة لونها فاتح وسوفت جدا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858748_594.jpg وهنبدأ نحشي بيها الكيك http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858749_375.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858749_412.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858750_499.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858750_999.jpg تابعوني هكمل المشاركة الجاية

الشيف مونى 04-05-2016 04:19 PM

رد: تورتة عيد الأم بالشوكولاته البيضاء والمالتيزرز من مطبخ الشيف موني
 
وبعد مانغلف الكيك بكريمة الزبدة هنبدأ نسيح الشوكولاته البيضاء عشان نشكل منها مربعات
وهنسيحها على حمام ميه
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858774_661.jpg
ونفردها على ورق خبز
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858774_835.jpg
ونسيبها تنشف خالص ولو مستعجلين ممكن تحطوها في التلاجه ونبدأ نقطعها بفورمة المربع اللي عندنا بعد مانسخنها عشان ترضى تتقطع
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858775_390.jpg
وهنحط الشوكولاته دي في الجناب وفي النص هكتب وحوالين الكتابة هحط المالتيزرز وطبعا التزيين ده حسب الرغبة وده شكلها النهائي
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858775_763.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858776_691.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858777_463.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858777_886.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...858778_668.jpg
وبالهنا والشفا


الساعة الآن 11:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO