11-17-2015, 01:42 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
بريانى السي فود2كوب ارز (نص كيلو جمبري بقشره 1 سبيط شرائح ومكعبات سمك فيليه. جندوفلي (بلح البحر) فلفل رومي الوان شرائح 1 م ص كركم وربع م ص قرفة 2 م ك عصفر شرائح ليمونة *** الطريقة*** اولا طريقة الشوربة وبعدين هناخذ قشر وروؤس الجمبرى مع بصلة وزعتر وفص توم ومكعب مرقه.ونعملهم شوربه ونسبيهم على النار لحد الشوربه ماتبقى تغلى ونصفيها . ثانيا طريقة البرياني 1- نشوح بصلة شرائح في زيت مع زبدة صفراء نضيف الارز مع الملح ونقلب 2- نضيف علي الارز التوابل وهي عصفر وقرفه وكركم .ونضيف الفلفل الرومي او الحار والالوان وشرائح الليمونة وممكن (اختياري )نضيف 1 حبة طماطم قطع صغيرة او يمكن الاستغناء عنها.. 3- نضيف شوربة السي فود علي الارز ونتركهم حتي يغلي الارز ويتشرب الشوربة ثم نضيف السي فود علي وجه الارز ونتركه علي نار هادية ماعدا السمك يضاف اخر 3 دقائق. ملحوووظة ..بالنسبة للارز المصري ننقعه ولكل كوب ارز منقوع نضيف كوب ونصف شوربة اما البسمتي بدون نقع ولكل كوب ارز نضيف 2 كوب شوربة. ملحووووووووووظة.. ضيفنا السي فود بعد الرز ما يتشرب عشان يكون طري جدا سواء الجمبري او الكاليماريي ........يقدم بالف هنا .. مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ |
|