العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

بريانى السي فود

بريانى السي فود المكونات 2كوب ارز (نص كيلو جمبري بقشره 1 سبيط شرائح ومكعبات سمك فيليه. جندوفلي (بلح البحر) فلفل رومي الوان شرائح 1 م

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-17-2015, 01:42 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية shimaa shosho
الكاتبة:
اللقب:
عضوة حيوية
عرض البوم صور shimaa shosho  
معلومات العضوة

التسجيل: 17-11-2015
العضوية: 112180
المشاركات: 20
بمعدل : 0.01 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
shimaa shosho غير متواجد حالياً

طبخ

بريانى السي فود


المكونات
2كوب ارز
(نص كيلو جمبري بقشره
1 سبيط شرائح ومكعبات سمك فيليه.
جندوفلي (بلح البحر)
فلفل رومي الوان شرائح
1 م ص كركم وربع م ص قرفة
2 م ك عصفر
شرائح ليمونة
*** الطريقة***
اولا طريقة الشوربة
وبعدين هناخذ قشر وروؤس الجمبرى مع بصلة وزعتر وفص توم ومكعب مرقه.ونعملهم شوربه ونسبيهم على النار لحد الشوربه ماتبقى تغلى ونصفيها .
ثانيا طريقة البرياني
1- نشوح بصلة شرائح في زيت مع زبدة صفراء
نضيف الارز مع الملح ونقلب
2- نضيف علي الارز التوابل وهي عصفر وقرفه وكركم .ونضيف الفلفل الرومي او الحار والالوان وشرائح الليمونة وممكن (اختياري )نضيف 1 حبة طماطم قطع صغيرة او يمكن الاستغناء عنها..
3- نضيف شوربة السي فود علي الارز ونتركهم حتي يغلي الارز ويتشرب الشوربة ثم نضيف السي فود علي وجه الارز ونتركه علي نار هادية ماعدا السمك يضاف اخر 3 دقائق.
ملحوووظة ..بالنسبة للارز المصري ننقعه ولكل كوب ارز منقوع نضيف كوب ونصف شوربة اما البسمتي بدون نقع ولكل كوب ارز نضيف 2 كوب شوربة.
ملحووووووووووظة.. ضيفنا السي فود بعد الرز ما يتشرب عشان يكون طري جدا سواء الجمبري او الكاليماريي ........يقدم بالف هنا ..

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO