07-02-2015, 01:16 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
المسقعة بالباشميلعزيزتي تعرفي اليوم على طريقة جديدة لعمل الباذنجان ، ولكن هذه المرة بالباشميل ، وتمتعي بمذاقه الرائع واللذيذ المقادير : بصله مفرومه فص ثوم مفروم 1 كيلو بازنجان رومى مقشر ومقطع اسلايز نصف كيلو لحمه مفرومه 1 طماطم مبشوره ملح فلفل اسود / جوز الطيب مبشوره / كزبره ناشفه / زعتر / وروزمارى ان وجد / بشاميل جبنه مبشوره اى نوع لو رومى او شيدر او مودزاريلا ويفضل المودزاريلا. الطريقة : بعد تقطيع الباذنجان تبليه بالملح والفلفل والزعتر . قلبي مع القليل من الدقيق حتى لا يشرب زيت كتير . بعدها اقليه فى الزيت وطلعيه وضعيه على ورق مطبخ حتى لا يتشرب الزيت . فى حله على النار ضعي القليل من الزيت ثم البصل المفروم ثم اللحمه المفرومه ، قلبيهم جيداً ثم ضعي الثوم المفروم والطماطم المبشوره ووقلبيهم جيداً، ثم تبليهم بالملح والفلفل والزعتر والروزمارى . بعد كده ارفعيهم من على النار . أحضري صينيه وادهنيها بالبشاميل ، بعدها ضعي طبقه من البازنجان ثم طبقه اللحمه المفرومه ثم طبقه البازنجان التانيه ، بعدها غطي الصينيه بالبشاميل زى المكرونه البشاميل بالظبط وحط جبنة مبشوره على وش الصينيه دخليها الفرن لمده 15 دقيقه حتى يتحمر الوجه ، وألف صحة وعافية . مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
07-02-2015, 01:30 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| رد: المسقعة بالباشميل يسلم ايديكي | ||||||
07-04-2015, 02:30 PM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| رد: المسقعة بالباشميل المسقعه اللذيذه صدق من غوزي جربيها ويعطيكِ العافيه | ||||||