تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتم بخير مكونات عجينة البقلاوة: 2 كوب دقيق رشة ملح نصف كوب

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-02-2015, 05:49 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 129
بمعدل : 0.09 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى

السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم بخير

مكونات عجينة البقلاوة:
2 كوب دقيق
رشة ملح
نصف كوب ماء
3 ملعقة كبيرة زيت
نشا للفرد(حوالى ربع كيلو)
تلت كيلو سمنة بلدى سايحة
مكونات الحشو:
ربع كيلو فستق مجروش
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة سمنة سايحة
2 ملعقة كبيرة ماء ورد

مكونات السيربوربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى frown.gifالسيرب هو الشربات او القطر)
كوب ونصف سكر وكوب ماء وعصير نصف ليمونة
الطريقة:
اول حاجة ده نوع الدقيق اللى استخدمته وممكن اى نوع تانى طبعا
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801745_775.jpg
فى اناء حطيت الدقيق والملح والزيت
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801747_270.jpg
قلبتهم وضفتلهم نصف كوب المياه
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801748_672.jpg
وعجنتهم كويس والعجينة هتبقى طرية شوية
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801748_873.jpg
قسمت العجينة 12 قطعة وقلبت القطع دى فى النشا وسبت العجينة ترتاح تلت ساعة
وغالبا فى محلات الحلويات بيقسمو عجينة البقلاوة ل12
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801749_371.jpg
وحضرت الحشو ضفت للفستق السمنة السايحة والسكر وماء الورد وقلبتهم مع بعض كويس
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801750_834.jpg
بعد ماسبت العجينة ارتاحت هحط القطع فوق بعض وبين كل قطعة والتانية كمية كافية من النشا وضغطت عليهم بإيدى
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801750_201.jpg
وهبدأ افرد العجينة من كل الجهات بنشابة البقلاوة او بالنشابة العادية لو نشابة البقلاوة مش متوفرة ونحاول نرقق العجينة على قد مانقدر وطبعا قبل ماأفرد العجينة هرش نشا على الترابيزة
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801751_468.jpg
وهتبقى على شكل مربع
هنحط فى بداية العجينة كمية كافية من الفستق
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801751_249.jpg
ونلفها مرتين
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801744_727.jpg

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801744_207.jpg
ونقطع
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801746_584.jpg
والرول اللى حشيناه هنقطعه على شكل مثلثات
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى hayahcc_1435801746_903.jpg
تااااااااااااابعونى
لسه مكملين

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 07-02-2015, 05:49 AM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 129
بمعدل : 0.09 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

عرض البوم صور الشيف مونى  
افتراضي رد: وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى

ونرص اللى قطعناه فى صينية مدهونة

ونكرر اللى عملناه لغاية ماتخلص العجينة
وممكن نقطعها بشكل تانى
نقطع جزء بالطول من العجينة ونطوى طرفها زى مابنعمل السمبوسة

ونقطع هنلاقى عندنا مثلث

هنفتحه ونحشيه



وبعد مارصيت الوربات فى الصينية وقبل ماأحط السمنة عشان الجو حر جدا وكل حاجة سايحة حطتها فى التلاجة لتانى يوم

وطلعتها تانى يوم شلت من على وشها النشا بالفرشاة وحطيت السمنة السايحة

والسمنة دى مش كتيرة لأنها لازم تستوى فى كمية كافية من السمنة وعشان تورق جوة الفرن يعنى الطبقات تفصل عن بعضها وهى بتتحمر فى السمنة جوة الفرن
دخلتها فرن حرارته متوسطة ومسخن مسبقا ولما استوت طلعتها وصفيتها من السمنة الزيادة وحطيت عليها السيرب ولازم السيرب يكون بارد

ممكن نستبدل السمنة بزبدة بس طبعا البقلاوة بالسمنة احلى
وفيه ناس بتعمل الوصفة دى بعجينة الجلاش الجاهزة اللى بنشتريها من برة بس الحقيقة طعم الجلاش الجاهز مختلف عن طعم عجينة البقلاوة جدا بدليل ان البقلاوة اللى بنشتريها من محلات الحلويات طعمها مختلف عن عجينة الجلاش الجاهزة اللى بنعملها فى البيت
صفيت البقلاوة من السيرب الزيادة وده شكلهم النهائى









وبالهنا والشفا


رد مع اقتباس
قديم 07-02-2015, 05:49 AM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 129
بمعدل : 0.09 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

عرض البوم صور الشيف مونى  
افتراضي رد: وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى

ونرص اللى قطعناه فى صينية مدهونة

ونكرر اللى عملناه لغاية ماتخلص العجينة
وممكن نقطعها بشكل تانى
نقطع جزء بالطول من العجينة ونطوى طرفها زى مابنعمل السمبوسة

ونقطع هنلاقى عندنا مثلث

هنفتحه ونحشيه



وبعد مارصيت الوربات فى الصينية وقبل ماأحط السمنة عشان الجو حر جدا وكل حاجة سايحة حطتها فى التلاجة لتانى يوم

وطلعتها تانى يوم شلت من على وشها النشا بالفرشاة وحطيت السمنة السايحة

والسمنة دى مش كتيرة لأنها لازم تستوى فى كمية كافية من السمنة وعشان تورق جوة الفرن يعنى الطبقات تفصل عن بعضها وهى بتتحمر فى السمنة جوة الفرن
دخلتها فرن حرارته متوسطة ومسخن مسبقا ولما استوت طلعتها وصفيتها من السمنة الزيادة وحطيت عليها السيرب ولازم السيرب يكون بارد

ممكن نستبدل السمنة بزبدة بس طبعا البقلاوة بالسمنة احلى
وفيه ناس بتعمل الوصفة دى بعجينة الجلاش الجاهزة اللى بنشتريها من برة بس الحقيقة طعم الجلاش الجاهز مختلف عن طعم عجينة البقلاوة جدا بدليل ان البقلاوة اللى بنشتريها من محلات الحلويات طعمها مختلف عن عجينة الجلاش الجاهزة اللى بنعملها فى البيت
صفيت البقلاوة من السيرب الزيادة وده شكلهم النهائى









وبالهنا والشفا


رد مع اقتباس
قديم 07-02-2015, 01:30 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة

التسجيل: 21-12-2014
العضوية: 107863
المشاركات: 4,585
بمعدل : 6.43 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
فاتن بشير غير متواجد حالياً

عرض البوم صور فاتن بشير  
افتراضي رد: وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى

يسلم ايديكم


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO