بنت الصحن بالبندق وعسل النحل من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتم بخير بنت الصحن حلوى يمنية قديمة من التراث اليمنى المكونات: 3 ونصف كوب دقيق ملعقة صغيرة خميرة فورية بيضة فانيليا نصف كوب سمنة سايحة ماء دافئ للعجن 2 كوب بندق مطحون للحشو بيضة مخفوقة وفانيليا لتلميع الوجه نصف كوب عسل نحل ملعقة كبيرة حبة البركة الطريقة فى اناء هنحط كل المكونات مع بعض ماعدا السمنة السايحة وهننقص كوباية دقيق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700657_150.jpg ونخلطهم ونضيفلهم ربع كوباية السمنة وكوباية الدقيق اللى شلناها فى الاول وربع كوباية السمنة اللى فضلت هندهن بيها العجينة واحنا بنفردها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700658_120.jpg ونعجنهم كويس لغاية ماتتجانس كل المكونات http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700659_249.jpg ونغطيها ونسيبها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700660_155.jpg ونقطع العجينة ل10 او 12 قطعة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700660_751.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700661_774.jpg وجبت صينية مقاس 26 وممكن اكبر او اصغر دهنتها سمنة بربع كوباية السمنة اللى فضل وفردت فيها قطعة العجينة وحطيت عليها بندق مطحون http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700662_813.jpg وحطيت فوقها القطعة التانية ودهنتها سمنة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700662_943.jpg وحطيت فوقها بندق مطحون وهعمل كده مع كل قطعة عجينة لغاية مايخلصوا واخر طبقة عجينة هدهنها بالبيض والفانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700663_189.jpg ودخلتها فرن حرارته هادية عشان العجينة من جوة تستوى كويس ولما خرجتها من الفرن حطتها على طبق التقديم وعملت فيها ثقوب بس برفق عشان عسل النحل يدخل جواها وحطيت عليها عسل النحل وحبة البركة وعلى فكرة ممكن بنت الصحن متتحشيش بندق زى مانا عملت وتبقى سادة وهما غالبا بيعملوها كده فى اليمن وبردو هتبقى طبقات ده حسب رغبتكم وده شكلها النهائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700656_680.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700656_521.jpg وده شكلها بعد التقطيع http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...700658_246.jpg وبالهنا والشفا |
رد: بنت الصحن بالبندق وعسل النحل من مطبخ الشيف مونى بالصور مبين شكلها لذيذ مشكورة |
الساعة الآن 08:10 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO