حلاوة الجبن السورية من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتم بخير حلاوة الجبنة السورية نشأتها مدينة حماة فى سوريا واول عائلة عملتها هى عائلة سلورة وكمان مشهورة بيها مدينة طرابلس فى لبنان مكوناتها كالتالى: 3 كوب جبنة موزاريللا 3 كوب جبنة شلل حلوة مبشورة (بدون مالحة) كوب دقيق سميد ناعم جدا(يستحسن استخدام دقيق سميد فرخة) كوب سكر 2 الا ربع كوب ماء ربع كوب ماء ورد الحشو: ربع كيلو قشطة حليب بندق مطحون(ممكن نستبدله بأى مكسرات تانيه) 2 ملعقة كبيرة ماء ورد وهنحتاج سيرب لدهن الترابيزة ونحط حاجة بسيطة منه على حلاوة الجبنة بعد مانقطعه(السيرب هو القطر او الشربات) والمكونات للسيرب: كوب ونصف ماء وكوب سكر وعصير ربع ليمونة وللتزيين: فستق ومربى زهر الليمون او النارنج ان كانت موجودة الطريقة فى كسرولة هحط المياه والسكر ودقيق السميد وماء الورد وممكن نستبدل المياه بحليب ودقيق السميد لو ملقيناش دقيق سميد فرخة هنطحن دقيق السميد العادى عشان يبقى ناعم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577952_743.jpg ونشغل عليهم نار هادية واول مايبدأوا فى الغليان بمجرد ان المياه يبقى فيها فقاقيع http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577955_772.jpg هنضيفلهم الجبنة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577956_300.jpg ونقلب لغاية ماالجبنة تمتزج مع المياه والسميد وتوصل لمرحلة الكرة الصلبة يعنى الخليط ينفصل عن الكسرولة ويبقى كتلة وطبعا هيمط عشان الجبنة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577957_370.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577957_688.jpg اول مانوصل للمرحلة دى نطفى النار ونكون محضرين نايلون وحاطين عليه سيرب ننزل عليهم حلاوة الجبنة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577958_899.jpg نسيبها دقيقة عشان هتبقى سخنة جدا ونحضر الحشو فى اناء هنحط القشطة والبندق وماء الورد http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577958_734.jpg ونخلطهم كويس http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577959_257.jpg وهنفرد حلاوة الجبنة ولازم نفردها وهى سخنة لأنها لو بردت مش هتتفرد معانا ونحط الحشو فى اولها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577960_955.jpg ونلفها زى مابنلف السويسرول بس هنلف مرة واحدة ونقطعها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577950_978.jpg وممكن نقطعها مربعات متساوية ونلف كل مربع لوحده http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577951_131.jpg وبالنسبة لحشوة القشطة الطبيعية ممكن تستبدلوها بقشطة بوك وبالنسبة للجبنة الشلل الحلوة هى حادقة بس انا خليت صاحب المحل يعملهالى حلوة مخصوص وممكن تستبدلوها بجبنة موزاريللا يعنى تعملوا حلاوة الجبنة كلها بجبنة موزاريللا وفيه طريقة تانيه اننا نحط الجبنة الاول مع الميه والسكر لغاية مايدوب السكر وتسيح الجبنة وبعدها نضيفلهم دقيق السميد بس انا عملتها بطريقة محلات الحلويات وطبعا حسب رغبتكم وده شكلها النهائى بعد ماحطيت عليها القطر وزينتها بالفستق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577952_897.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577953_310.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577954_620.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...577955_107.jpg وبالهنا والشفا |
رد: حلاوة الجبن السورية من مطبخ الشيف مونى بالصور يسلم ايديكم |
الساعة الآن 02:21 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO