اول مشاركة لية مفاجئة طريقة عمل الفطير المشلتت الاصلي بالصور خطوة خطوة طريقة عمل الفطير المشلتت الاصلي طريقة عمل الفطير المشلتت الاصلي المكونات كيلو ونصف دقيق ابيض (يعمل حوالي 3فطائر وسط ) مائ دافيء رشة ملح زبدة طرية +زيت للكليو الواحد يوضع علية حوالي ربع +زيت كيلو سمن طريقة التحضير ملحوظة هذة الصور لكمية كبيرة جدا تعمل حوالي 25فطيرة طريقة التحضير يوضع الدقيق في وعاء حسب الكمية ويرش الملح ثم يضاف الماء الدافي تدريجيا حتي تتشكل عجينة طرية ناعمة الملمس وتترك لترتاح في نفس الوقت نقوم توضع الزبدة في وعاء عميق وترب باليد او تقلب الي ان تذوب تماما وتصبح مثل كريمة مثل الصورة ثم نضع عليها الزيت وتقلب معا (احنا بنعمل وش كبير للفرد وحوالي من 18 الي 20فطيرة صغيرة للوش الواحد وسوف نشرح ذلك بالتفصيل ) تقرص العجين علي هيئة كورة كبيرة للوش واخري كور صغيرة للحشو اذا كنتي تردي او ترغب في فطيرة وسط للوش يحتاج الي 18 فطيرة صغيرة نقوم بعمل االكور الصغيرة او الفطائر الصغيرة ثم الوش وبعد الانتهاء تدهن الوجه كلها بالزيت http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59961.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59962.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59963.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59964.png تبطط او تفرد الفطائر الصغيرة بعد دهن السطح خليط الزبدة وبعد ان تفرد لتصبح رقيقة جدا تدهن الوجة بخليط الزبدة وترص فوق بعضها بحيث يكون الوش المدهون من تحت اي ملاصق للفطائر الاخري وبعد ان تنتهي الكمية الفطائر الصغيرة تفرد الوش بحيث يكون رقيقة دون قطعة وتقلب الفطائر الصغيرة الوفرودة علية وتقفل من الاربع جهات مثل الصورة ثم تقلب بحرص بحيث يكون السطح الملامس للقاع هو الوجة وتوضع في صينية وتترك لترتاح وعند دخولها الفرن تفرد وتوضع خليط الزبدة بسخاء عبي الوش وتفرد بعد ذلك وتوضع في الفرن http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59965.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59966.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59967.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59968.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59969.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59970.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59971.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59972.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59973.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59974.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/59958.png واي استفسار انا جاهزة لة |
يسلمو شيرى تسلم ايديكى واهلا بيكى فى المنتدى |
تسلم ايديك اختى |
واااو روعه احبه كثير شكرا لك |
جزاكى اللة خير |
لو سمحت عايزة اعرف بتحطيها في الفرن مدة اد ايه وعلي درجة حرارة كام عشان دايما بتنشف مني |
الساعة الآن 01:30 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO