تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية

طاجن الجمبري

طاجن الجمبري طريقه طاجن الجمبري المقادير 2 x عدد طماطم (مفرومة) 2 x عدد ليمونة (مقطعة شرائح) 2 x عدد بصل أخضر (مفروم) 1 x

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 04-30-2015, 09:49 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية فاتن بشير
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة
عرض البوم صور فاتن بشير  
معلومات العضوة

التسجيل: 21-12-2014
العضوية: 107863
المشاركات: 4,585
بمعدل : 6.43 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
فاتن بشير غير متواجد حالياً

Smile طاجن الجمبري

طريقه طاجن الجمبري



طاجن الجمبري hayahcc_1430416162_681.jpg



المقادير
2 x عدد طماطم (مفرومة)
2 x عدد ليمونة (مقطعة شرائح)
2 x عدد بصل أخضر (مفروم)
1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع مكعبات)
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
1 x كوب (140 جرام) كزبرة خضراء (مفرومة)
1 x كيلو جمبرى (كبير الحجم)
مقادير صوص الكارى
¼ x ك خل
2 x معلقة كبيرة زبدة
¼ x كوب (240 مللى) زيت زيتون
2 x كوب (240 مللى) ماء
4 x عدد فص ثوم (مفروم)
1 x معلقة كبيرة كارى أصفر
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
¼ x معلقة صغيرة شطة
الخطوات
هنسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية
هنشق ضهر الجمبرى ونشيل العرق الأسود ونقشر الجمبرى ما عدا الذيل ونغسله كويس.
هنضيف الجمبرى للطاجن ونضيف عليه الفلفل والطماطم والبصل ونقلب كويس
هنحضر الصوص
فى حلة على نار هادية هنضيف جميع المكونات ونقلبهم كويس.
هنرفع الصوص من على النار أول ما يسخن بس المهم منسيبوش يغلى, ويستخدم حسب الحاجة.
هنضيف الصوص على الجمبرى ونقلب كويس.
على الوجه هنضيف الكزبرة وشرائح الليمون ونغطى الطاجن بورق الفويل.
هندخل الطاجن الفرن لمدة 30 دقيقة وبعدها هنخرجه ونشيل الفويل ويدخل تانى 5 دقائق علشان الوش يحمر وبالهنا والشفا.


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO