شوكليت كيك مع تكات التزيين من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله مكونات الكيكة: 5 بيضات وممكن اربعة فانيليا كوب وربع سكر كوب حليب كوب زبدة سايحة 2 وربع كوب دقيق 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر ربع كوب كاكاو خام مكونات صوص التغطية ال glaze: كوب الا ربع سكر كوب ماء 2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز(ممكن نستبدله بعسل نحل او سيرب تقيل) 2 ونص كوب شوكولاته مبشورة الطريقة: فى اناء هنحط البيض والسكر والفانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856331_108.jpg ونخفقهم ونضيفلهم الزبدة السايحة والحليب http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856336_894.jpg ونخفقهم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856336_905.jpg واخر حاجة هنضيفها للخليط الكاكاو والدقيق والبيكنج بودر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856337_538.jpg ونضربهم كويس بالمضرب الكهربائى لغاية مايمتزجوا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856337_487.jpg ونحط الخليط فى صينية مدهونة مقاس24 http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856338_342.jpg ودخلتها فرن منخفض الحرارة لغاية ماأستوت وطبعا كل شخص فرنه غير التانى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856339_568.jpg نسيبها تبرد ونبدأ نحضر الglaze فى كسرولة هنحط السكر والمياه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856339_196.jpg نشغل عليهم نار هادية لغاية مايدوب السكر ونضيفلهم الشوكولاته المبشورة وعسل الجلوكوز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856340_886.jpg ونسيبهم يغلوا على النار http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856331_696.jpg ونطفى النار ونحطه يبرد فى التلاجة وبجد لازم تجربوا الصوص ده طعمه روووعة ومختلف عن اى صوص ونجيب الكيكة بعد ماتكون برد خالص ونحطها على شبكة وتحتها طبق ونغرقها بالصوص بعد مانصفيه عشان ميبقاش فيه اى كلاكيع http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856332_762.jpg وهننقلها على طبق التقديم فى النص زينتها بشوكولاته مبشورة على شكل قلب وحواليها لولى دهبى والوردة اللى فوق القلب عملتها بعجينة الشوكولاته البلاستيك والاشكال اللى فى الجنب شوكولاته دارك وابيض وده شكلها النهائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856333_553.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856333_432.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856334_285.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856335_277.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856335_486.jpg تااااااااااابعونى هشرح تكات التزيين بالتفصيل مع الصور فى المشاركة الجاية |
رد: شوكليت كيك مع تكات التزيين من مطبخ الشيف مونى بالصور عدنا كما وعدنا اول حاجة بالنسبة لأشكال الشوكولاته اللى فى الجنب هنسيح نصف كوب شوكولاته بيضا مبشورة على حمام مائى ونفردها على ورق خبز ونمشى عليها بمشط الحلويات او بالشوكة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856454_128.jpg ونسيبها تجمد ونسيح نصف كوب شوكولاته مبشورة دارك ونفردها على الشوكولاته البيضا ونسيبها تجمد ونجيب قطاعة استلس اى شكل نختاره ونسخنها ونبدأ نقطع بيها الشوكولاته http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856454_566.jpg وهتدينا شكل مموج جميل http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856455_568.jpg بالنسبة لعجينة الشوكولاته البلاستيك ومكوناتها كالتالى: 2 كوب شوكولاته مقطعة 8 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز(وفى الوصفة دى مش هنقدر نستبدله بمكون تانى) 2 ملعقة كبيرة زيت نباتى الطريقة فى طبق هنحط الشوكولاته المقطعة مع الزيت http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856455_242.jpg ونسيحها على حمام مائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856456_361.jpg ولما تسيح نشيلها من الحمام المائى ونسيبها تهدا 5 دقايق ونضيفلها عسل الجلوكوز مع التقليب http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856457_110.jpg هنلاقيها بقت معانا عجينة بس طبعا هتكون طرية جدا فمش هنعرف نشتغل بيها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856457_977.jpg نغلفها بنايلون ونسيبها طول الليل عشان تتماسك بس منحطهاش فى التلاجة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856458_413.jpg وتانى يوم نشتغل بيها هنلاقيها بقت متماسكة نفردها على نشا واول حاجة هنعملها فى الوردة هى الدعامة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856458_187.jpg وهنقطع من عجينة الشوكولاته اربع دواير http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856459_322.jpg هناخد واحدة منهم نلفها على الدعامة اللى عملناها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856459_803.jpg وال3 دواير اللى فاضلين هنحطهم على بعض وفى بدايتهم الدعامة والورقة ونلفهم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856460_449.jpg هتطلع عندنا وردة جميلة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856460_883.jpg ودى اسهل طريقة نعمل بيها وردة الشوكولاته وفيه طرق كتير توضح على اليوتيوب وهنقطع الجزء الزيادة فى الوردة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856461_157.jpg وبكده تبقى جاهزة نحطها على الكيكة او اى تورتة عندنا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856461_113.jpg وميزة عجينة الشوكولاته ان طعمها احلى بكتيييييييييييير من عجينة السكر اخر حاجة الشوكولاته المبشورة جوة القلب على الكيكة انا جبت قطعة شوكولاته كبيرة وحطتها برة الفريزر والتلاجة لمدة يوم كامل وقشرتها بقشارة الخضار ادتنى الشكل الجميل ده وهو احلى بكتير من بشرها بالمبشرة مش بتدينا الشكل ده بس اهم حاجة تسيبوا الشوكولاته خارج التلاجة مدة كافية وطبعا فى الاخر التزيين ده حسب رغبتكم ناس كتير بتسألنى ازاى نحفظ الكيكة او التورتة فى التلاجة من غير ماتنشف تانى يوم اقولهم طبعا عن نفسى اللى بعمله انى لازم احطها فى علبة التورتات والكيكات بتقعد معايا اكتر من اسبوع كأنى لسه عاملاها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856462_869.jpg يارب موضوعى يكون عجبكم وبالهنا والشفا |
رد: شوكليت كيك مع تكات التزيين من مطبخ الشيف مونى بالصور عدنا كما وعدنا اول حاجة بالنسبة لأشكال الشوكولاته اللى فى الجنب هنسيح نصف كوب شوكولاته بيضا مبشورة على حمام مائى ونفردها على ورق خبز ونمشى عليها بمشط الحلويات او بالشوكة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856472_258.jpg ونسيبها تجمد ونسيح نصف كوب شوكولاته مبشورة دارك ونفردها على الشوكولاته البيضا ونسيبها تجمد ونجيب قطاعة استلس اى شكل نختاره ونسخنها ونبدأ نقطع بيها الشوكولاته http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856472_609.jpg وهتدينا شكل مموج جميل http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856473_128.jpg بالنسبة لعجينة الشوكولاته البلاستيك ومكوناتها كالتالى: 2 كوب شوكولاته مقطعة 8 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز(وفى الوصفة دى مش هنقدر نستبدله بمكون تانى) 2 ملعقة كبيرة زيت نباتى الطريقة فى طبق هنحط الشوكولاته المقطعة مع الزيت http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856473_752.jpg ونسيحها على حمام مائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856474_215.jpg ولما تسيح نشيلها من الحمام المائى ونسيبها تهدا 5 دقايق ونضيفلها عسل الجلوكوز مع التقليب http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856474_763.jpg هنلاقيها بقت معانا عجينة بس طبعا هتكون طرية جدا فمش هنعرف نشتغل بيها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856475_108.jpg نغلفها بنايلون ونسيبها طول الليل عشان تتماسك بس منحطهاش فى التلاجة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856475_148.jpg وتانى يوم نشتغل بيها هنلاقيها بقت متماسكة نفردها على نشا واول حاجة هنعملها فى الوردة هى الدعامة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856476_227.jpg وهنقطع من عجينة الشوكولاته اربع دواير http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856477_510.jpg هناخد واحدة منهم نلفها على الدعامة اللى عملناها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856477_813.jpg وال3 دواير اللى فاضلين هنحطهم على بعض وفى بدايتهم الدعامة والورقة ونلفهم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856478_478.jpg هتطلع عندنا وردة جميلة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856478_683.jpg ودى اسهل طريقة نعمل بيها وردة الشوكولاته وفيه طرق كتير توضح على اليوتيوب وهنقطع الجزء الزيادة فى الوردة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856479_399.jpg وبكده تبقى جاهزة نحطها على الكيكة او اى تورتة عندنا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856479_689.jpg وميزة عجينة الشوكولاته ان طعمها احلى بكتيييييييييييير من عجينة السكر اخر حاجة الشوكولاته المبشورة جوة القلب على الكيكة انا جبت قطعة شوكولاته كبيرة وحطتها برة الفريزر والتلاجة لمدة يوم كامل وقشرتها بقشارة الخضار ادتنى الشكل الجميل ده وهو احلى بكتير من بشرها بالمبشرة مش بتدينا الشكل ده بس اهم حاجة تسيبوا الشوكولاته خارج التلاجة مدة كافية وطبعا فى الاخر التزيين ده حسب رغبتكم ناس كتير بتسألنى ازاى نحفظ الكيكة او التورتة فى التلاجة من غير ماتنشف تانى يوم اقولهم طبعا عن نفسى اللى بعمله انى لازم احطها فى علبة التورتات والكيكات بتقعد معايا اكتر من اسبوع كأنى لسه عاملاها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...856480_522.jpg يارب موضوعى يكون عجبكم وبالهنا والشفا |
رد: شوكليت كيك مع تكات التزيين من مطبخ الشيف مونى بالصور يسلمو اختي ماشاء الله موضوع متكامل |
رد: شوكليت كيك مع تكات التزيين من مطبخ الشيف مونى بالصور رااائع مشكورة |
الساعة الآن 08:15 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO