العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > مقبلات و سلطات

طريقة البطاطس الشيبسي

طريقة البطاطس الشيبسي طريقه عاديه و طريقه في المايكروييف أولاً الطريقة العادية .. ****************************** اللي بيحب الشيبسى وعاوز يعمله لاولاده في البيت بطريقه صحيه وامان

مقبلات و سلطات

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 03-11-2015, 03:02 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية فاتن بشير
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة
عرض البوم صور فاتن بشير  
معلومات العضوة

التسجيل: 21-12-2014
العضوية: 107863
المشاركات: 4,583
بمعدل : 2.02 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
فاتن بشير غير متواجد حالياً

مميز

طريقة البطاطس الشيبسي





طريقه عاديه و طريقه في المايكروييف
أولاً الطريقة العادية ..
******************************
اللي بيحب الشيبسى وعاوز يعمله لاولاده في البيت بطريقه صحيه وامان
الشيبسى_بأطعمة_مختلفة

نقشر البطاطس المخصصة للقلي و نقطعها حلقات (شيبسي)رقيقة و نضعها في ماء بارد أو ماء به قطع ثلج و نتركة في الماء البارد لمدة 1/2ساعة على الأقل و لا تضع على الماء ملح ونحطها فى التلاجة علشان تفضل ساقعة
نسخن الزيت جيداً على درجة حرارة عالية ،ثم نضع الشيبسي في الزيت بكميات قليلة والزيت غزير حتى يعطي النتيجة اللى عيزنها من القرمشة

:::::نيجى بقى للطعم ::::::

اولا نكهة الجبنة المتبلة :
*******************
نحضر جبنة رومي مثلجة (وضعها في الفريزر منذ 24ساعة تقريباً )و نضربها في الكبه و لازم تكون مثلجة علشان تتطحن كويس وتبقى شبة البودرة ،ثم نضيف عليها مرقة دجاج فورية و نضربها مرة أخرى لتتجانس و تنعم أكثر ولو عندك توم وبصل بودرة ضيفى معاها ونرشها على البطاطس اول ما تطلع من الزيت

ثانيا نكهة الطماطم ::
*****************
اعصرى طماطماية وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها بعد ما تشليها من الماية وبرضوة تبقى فى التلاجة قبل القلي طبعاالبطاطس هايكون لونها احمر وتقلى

ثالثا نكهة الكاتشب ::
*******************
ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود انقعى برضة البطاطس زى الخطوةاللي فاتت

رابعا نكهة الخل ::
***************
اتنقعى البطاطس في الخل والملح بعد الماية وتقلي

خامسا الشطة والليمون ::
*********************
ملعقة خل + نص ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود
(((انقعى اطول فترة ممكنة علشان تاخد من الطعم كويس جدا )))
سادسا نكهة الدجاج:
رشى مرقة دجاج فويرة على البطاطس اول ما تطلع من الزيت

منقول
*****************************
طريقه تانيه في المايكروييف
*********************
المقادير:
2بطاطس كبيرة
للتتبيل (بودرة ثوم، ملح، فلفل) او اي تتبيله جافه من التبيلات السابقه
زيت عباد الشمس

الطريقة: :
********
1. اغسلى البطاطس جيداً ولا تقشريها. قطعيها إلى شراح رفيعة مثل الورق بمبشرة البطاطس.
2. ضعى شرائح البطاطس فى وعاء، رشى بعض الملح وغطيها بالماء البارد وإتركيها لمدة 10 دقائق.
3. ازيلى شرائح البطاطس على دفعات وضعيها على ورقة مطبخ واتركيها حتى تجف.
4. اذهنى صينية ميكروويف مسطحة بالزيت، ثم رصى شرائح البطاطس على الصينية فى طبقة واحدة.
5. رشى التولابل والأعشاب فوق الشرائح.
6. غطى الصينية بغلاف بلاستيك صالح للأستخدام داخل الميكروويف.
7. شغلى الميكروويف على العالى لمدة 5 إلى ½ 5 دقائق أو حتى تلتف الشرائح قليلاً ويصبح لونها ذهبى.
8. كررى الخطوات مع باقى كمية البطاطس


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم مقبلات و سلطات

قديم 03-11-2015, 03:05 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة


افتراضي رد: طريقة البطاطس الشيبسي

يعطيك العافية ، الشيبس كتير لذيذ أنا جبته مش جاهز وعملته أنا ، مشكورة على موضوعك


رد مع اقتباس
قديم 03-16-2015, 09:04 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة


افتراضي رد: طريقة البطاطس الشيبسي

ياهلا نورتي


رد مع اقتباس
قديم 03-16-2015, 09:12 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
المشرفه العامه على مجلة حياة


افتراضي رد: طريقة البطاطس الشيبسي

يسلمو اختي


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO