03-09-2015, 09:56 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
شوربة لسان العصفور مع الجمبريالمقادير: 1/2 كيلو لسان عصفور. 1/2 كوب زيت ذرة. بصلة مقطعة قطعا صغيرة جدا. 3 فصوص ثوم مفروم. 1/4 كيلو جمبري صغير مقشر. 2 كوب مية. 2 ورقة لاورا. عصير أربع ليمونات. 6 أعواد كرفس مقطع قطعا صغيرة. جزرة صغيرة مبشورة (حسب الرغبة). بهارات سمك : ملح وفلفل وكمون. قرن فلفل أحمر مقطع قطعا صغيرة. الطريقة: 1- هاتي الثوم والفلفل الأحمر وحطيهم في الهون ومعاهم الملح والكمون والبهارات واطحنيهم كويس مع بعض، وبعد كده ضيفي إليهم الليمون وقلبيهم مع بعض. 2- هاتي الجمبري واغسليه كويس وبعد كده رشي عليه الخليط السابق وسيبيه لمدة نص ساعة علشان يتبّل كويس. 3- شوّحي لسان العصفور في الزيت لغاية ما لونه يبقى ذهبي، وبعد كده اطفي البوتاجاز. 4- حمّري البصلة والثوم فى الزيت، وبعد كده ضيفى إليهم الجمبري والمية المذاب فيها بهارات السمك. 5- اتركي الخليط في الحلة على النار مع إضافة ورق اللاورا وأعواد الكرفس( والجزر حسب الرغبة) وعصير الليمون لمدة ربع ساعة وبعد كده اطفي البوتاجاز.. وبالهنا والشفا. مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم مقبلات و سلطات |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
الجمبري , العصفور , شوربة , لسان , مع |
|