تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية

كشرى مصرى بالصور يم يم

كشرى مصرى بالصور يم يم كشرى مصرى بالصور يم يم السلام عليكم موضوعي هو كشرى مصرى بالصور يم يم بسم الله الرحمن الرحيم الحمدلله والصلاة

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 01-13-2013, 01:20 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية بنت الخير
الكاتبة:
اللقب:
عضوة متخصصة
عرض البوم صور بنت الخير  
معلومات العضوة

التسجيل: 5-10-2008
العضوية: 68
المشاركات: 521
بمعدل : 0.17 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
بنت الخير غير متواجد حالياً

افتراضي كشرى مصرى بالصور يم يم

كشرى مصرى بالصور يم يم

السلام عليكم
موضوعي هو
كشرى مصرى بالصور يم يم

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله والصلاة والسلام على
رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين

كشرى مصرى بالصور يم يم 14855_11260540262.gif




انا كنت عايزة اعملة ليكم من مطبخى بالصور

لكن لقيتة بنفس الطريقة اللى بعملها

فوفرت ونقلتة هههههههههههه


اتمنى يعجبكم دة اكلة مميزة فى مصر وبنحبها جدا

ومفيدة جدا زبتخن جدااااااا هههههههههههههههه



كشرى مصرى بالصور يم يم 1257450092.gif


1_كيلو بصل ويكون حجمة كبير


2_ كيلوا أرز

3_ نصف كيلوا عدس بجبة وينقع 6 سعات

4_ نصف كيلوا حمص الشام وبالمصري بليلة وينقع ست ساعات

5_ وسلقت 3 أنواع مكرونة من كل نوع


ربع كيلوا إسبجتي وجوجع ومكرونة ملفوفة

6_ كيلوا طماطم حمراء جداً

7_ ليمون وخل

8_ فلفل إسود وكمون وشطة حمراء وشطة خضراء وثوم


كشرى مصرى بالصور يم يم 1257450592.gif


يقطع البصل بالنصف ثم يقطع طرنشات رقيقة


جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي

البصل بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام

ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ

اللون الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليه

كبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي

لونة ذهبي محمر وتضعيه في منخل سلك

أو مصفاة علشان الزيت يتصفي منه تماماً

ودي صورة البصل بعد ما خلص


كشرى مصرى بالصور يم يم 1257451083.jpg




وثانياً نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح

في مياة السلق وبعد نضجة يشطف بماء بارد

ويصفي وهذة صورتة


كشرى مصرى بالصور يم يم 1257451328.jpg


ثالثاً يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة

السلق ثم بعد ذلك نجيب حوالي خمس فصوص

ثوم كبار ونطحنهم مع ملقة شاي كمون

وتحمرفي الزيت علي النار ثم نضع عليه العدس

مع الملح وقليل من الفلفل الأسود وهذة صورته


كشرى مصرى بالصور يم يم 1257451601.jpg



رابعاً تسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح

وقليل من الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة

حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف

جيداً وتترك حتي تصفي المياة وهذة صورتها




كشرى مصرى بالصور يم يم 1257451950.jpg



خامساً الصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون

حمرة جامد وتقشريها وتسلقيها علي النار

وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر حامى

جداً ويكون طازج ولو مش متوفر الطازج ضعي

فلفل ناشف وكمان وضعت حلقات من الفلفل

الأخضر الحامى (حار ) بس بعد ما خلصت فرم

ووضعتها في الحلة الطريقة بقي ازاي هتجيبي

خمس فصوص ثوم كبار وملعقة شاي كمون

وطحنيها ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير

الطماطم مع الملح والفلفل الأسود وملعقة شاي

مليانة سكر وتتريكيها حتي تتسبك وهذة صورتها

كشرى مصرى بالصور يم يم 1257452423.jpg





سادساً ودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري

الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم جنان

للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم

وملح وكمون وشطه حمراء حراءة وتضرب

في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار

حتي تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما

ترصيه خالص بتوضع أخر حاجة علي الكشري

ودي بتبقي تبع ذوقك انتي يعني بمعني عيزاة

حراء بسيط أو حراء جداً ودي الصورة بتاعتها





كشرى مصرى بالصور يم يم 1257452820.jpg




وأخيراً بقي طبيخ الأرز بالشعريه وطبعاً كلكم

عارفين بنطبخة إزاي وهذة صورته







كشرى مصرى بالصور يم يم 1257453066.jpg



ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول

وبعدين المكرونة وبعدين العدس بجبة

( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص

ثم تضعي الصلصة ثم أخر حاجة تضعيها البصل

لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب

الذوق وهذة هي الصور





كشرى مصرى بالصور يم يم 1257453384.jpg


وهذة صورة أخري أوضح

كشرى مصرى بالصور يم يم 1257453738.jpg





ودي صورة كمان


كشرى مصرى بالصور يم يم 1257454102.jpg



أرجوا إن ينال إعجبكم ورضاكم



كشرى مصرى بالصور يم يم 521388345302777880.gif


منقول لعيونكم



كشرى مصرى بالصور يم يم twjg97cn6ad09pasha.gif





شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 01-22-2013, 04:33 AM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الذهبي

التسجيل: 16-12-2013
العضوية: 42800
الدولة: هناك حيث الألم والأمل !!
المشاركات: 7,609
بمعدل : 3.48 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
أوتار حساسة غير متواجد حالياً

عرض البوم صور أوتار حساسة  
افتراضي

ياعيني .. والله أني أموت في الكشري

يعطيك العافية عالطرح الجميل وتسلم الإيادي


دمــــــتي بخير ..




رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO