كشرى مصرى بالصور يم يم كشرى مصرى بالصور يم يم السلام عليكم موضوعي هو كشرى مصرى بالصور يم يم بسم الله الرحمن الرحيم الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين http://www.factway.net/vb/uploaded/1...1260540262.gif انا كنت عايزة اعملة ليكم من مطبخى بالصور لكن لقيتة بنفس الطريقة اللى بعملها فوفرت ونقلتة هههههههههههه اتمنى يعجبكم دة اكلة مميزة فى مصر وبنحبها جدا ومفيدة جدا زبتخن جدااااااا هههههههههههههههه http://files.fatakat.com/2013/11/1257450092.gif 1_كيلو بصل ويكون حجمة كبير 2_ كيلوا أرز 3_ نصف كيلوا عدس بجبة وينقع 6 سعات 4_ نصف كيلوا حمص الشام وبالمصري بليلة وينقع ست ساعات 5_ وسلقت 3 أنواع مكرونة من كل نوع ربع كيلوا إسبجتي وجوجع ومكرونة ملفوفة 6_ كيلوا طماطم حمراء جداً 7_ ليمون وخل 8_ فلفل إسود وكمون وشطة حمراء وشطة خضراء وثوم http://files.fatakat.com/2013/11/1257450592.gif يقطع البصل بالنصف ثم يقطع طرنشات رقيقة جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي البصل بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ اللون الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليه كبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي لونة ذهبي محمر وتضعيه في منخل سلك أو مصفاة علشان الزيت يتصفي منه تماماً ودي صورة البصل بعد ما خلص http://files.fatakat.com/2013/11/1257451083.jpg وثانياً نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح في مياة السلق وبعد نضجة يشطف بماء بارد ويصفي وهذة صورتة http://files.fatakat.com/2013/11/1257451328.jpg ثالثاً يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة السلق ثم بعد ذلك نجيب حوالي خمس فصوص ثوم كبار ونطحنهم مع ملقة شاي كمون وتحمرفي الزيت علي النار ثم نضع عليه العدس مع الملح وقليل من الفلفل الأسود وهذة صورته http://files.fatakat.com/2013/11/1257451601.jpg رابعاً تسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح وقليل من الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف جيداً وتترك حتي تصفي المياة وهذة صورتها http://files.fatakat.com/2013/11/1257451950.jpg خامساً الصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون حمرة جامد وتقشريها وتسلقيها علي النار وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر حامى جداً ويكون طازج ولو مش متوفر الطازج ضعي فلفل ناشف وكمان وضعت حلقات من الفلفل الأخضر الحامى (حار ) بس بعد ما خلصت فرم ووضعتها في الحلة الطريقة بقي ازاي هتجيبي خمس فصوص ثوم كبار وملعقة شاي كمون وطحنيها ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير الطماطم مع الملح والفلفل الأسود وملعقة شاي مليانة سكر وتتريكيها حتي تتسبك وهذة صورتها http://files.fatakat.com/2013/11/1257452423.jpg سادساً ودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم جنان للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم وملح وكمون وشطه حمراء حراءة وتضرب في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار حتي تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما ترصيه خالص بتوضع أخر حاجة علي الكشري ودي بتبقي تبع ذوقك انتي يعني بمعني عيزاة حراء بسيط أو حراء جداً ودي الصورة بتاعتها http://files.fatakat.com/2013/11/1257452820.jpg وأخيراً بقي طبيخ الأرز بالشعريه وطبعاً كلكم عارفين بنطبخة إزاي وهذة صورته http://files.fatakat.com/2013/11/1257453066.jpg ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول وبعدين المكرونة وبعدين العدس بجبة ( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص ثم تضعي الصلصة ثم أخر حاجة تضعيها البصل لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب الذوق وهذة هي الصور http://files.fatakat.com/2013/11/1257453384.jpg وهذة صورة أخري أوضح http://files.fatakat.com/2013/11/1257453738.jpg ودي صورة كمان http://files.fatakat.com/2013/11/1257454102.jpg أرجوا إن ينال إعجبكم ورضاكم http://m002.maktoob.com/alfrasha/up/...5302777880.gif منقول لعيونكم http://www.rjeem.com/up/images/twjg97cn6ad09pasha.gif شكراً لكم و انتظر ردودكم :) |
ياعيني .. والله أني أموت في الكشري يعطيك العافية عالطرح الجميل وتسلم الإيادي دمــــــتي بخير .. :wink32: |
الساعة الآن 02:37 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO