تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية

كوسة بالباشميل (على طريقتى )

كوسة بالباشميل (على طريقتى ) كوسة بالباشميل (على طريقتى ) السلام عليكم موضوعي هو كوسة بالباشميل (على طريقتى ) كوسة بالباشميل) المقادير : كوسة حسب

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 01-12-2013, 06:30 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية بنت الخير
الكاتبة:
اللقب:
عضوة متخصصة
عرض البوم صور بنت الخير  
معلومات العضوة

التسجيل: 5-10-2008
العضوية: 68
المشاركات: 521
بمعدل : 0.17 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
بنت الخير غير متواجد حالياً

افتراضي كوسة بالباشميل (على طريقتى )

كوسة بالباشميل (على طريقتى )

السلام عليكم
موضوعي هو
كوسة بالباشميل (على طريقتى )

كوسة بالباشميل)



المقادير : كوسة حسب الكمية اللى تنسبك / بصله / لحم مفروم / حليب للباشميل / دقيق / حوالى 2كوب حليب اخر / توابل لحم / فلفل اسود/ بهارات / زيت / سمن او زيت للدهن الصينية



الطريقة :


اولا عمل العصاج : ناخذ شوية زيت كمية صغيرة نشوح البصل مقطع قطع صغيرة لحد اما يذبل ثم نضيف اللحم المفروم والتوابل اللحم والبهارات والملح والفلفل الاسود ونتركها لتستوى



ثانيا عمل الباشميل: انا اضيف الدقيق او الطحين مع الحليب فى الخلاط ثم اضعها على النار مع التقليب المستمر لغايت اما يتماسك الخليط اضيف شوية ملح كمية صغيرة جدا وفلفل اسود ( انا مش بضيف اى زيت او سمن خالص فى الباشميل )



ثالثا عمل الكوسة : بقطع الكوسة قطع دائرية ثم اضيف عليها حوالى 2كوب حليب يستوى فية واضيف شوية ملح كمية صغيرة جدا حوالى رشة بطرف الاصبع واسبها لغايت الكوسة تستوى شوية مش قوى



رابعا واخيرا : ادهن الصينية بالسمن او الزيت بالنسبة قليلة ثم اضع نصف كمية الكوسة ارصها كل واحدة جانب الاخر لغايت اما ترص الطبقة الاولى كلها ثم اضع اللحم المفروم ثم الكمية الثانية من الكوسة وبعد كدة ارص الباشميل فوقها واخذ حوالى 2 ملعقة كبيرة باشميل اضيف عليها صلصة واضعها على وجه الصينية


( ممكن تضيفى زعتر البرى على الوجة او جبنة موزاريللا ) وادخلها الفرن تستوى وبعد كدة تحمرى الوجه وبالهنا والشفاء




شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO