العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة

الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور

الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله النهارده ان شاء الله هقدملكم اسهل طريقة للجاتوه السواريه وعملته بالكيك الاسفنجى العادى هنعمل

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 12-11-2014, 01:46 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
النهارده ان شاء الله هقدملكم اسهل طريقة للجاتوه السواريه وعملته بالكيك الاسفنجى العادى
هنعمل 3 كيكات 2 فانيليا وواحدة كاكاو هقول مكونات الكيكة الواحدة وهنكررها مرتين
مكونات الكيكة الاسفنجية:
كوب دقيق
نصف كوب سكر
3 بيضات كبار
فانيليا
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
(وطبعا الكيك الاسفنجى مفيهوش اى مواد دهنية يعنى زيت او زبدة او حتى حليب)
مكونات الحشو:
3 كوب كريم شانتى خام
2 ونصف كوب حليب بارد
فانيليا
7 ملعقة كبيرة سكر بودرة
مقادير صوص الكاكاو:
كوب كاكاو خام
كوب سكر
2 ملعقة كبيرة زبدة
فانيليا
كوب وربع حليب
وللتزيين:
فارمسيل الوان
فوندان ملون
شوكولاته بيضاء
جوز هند اصفر
(وطبعا التزيين حسب رغبتكم)
الطريقة:
فى اناء هنحط البيض والفانيليا
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291162_880.jpg
ونضربهم بمضرب البيض لمدة لاتقل عن دقيقتين وهيعملوا رغاوى
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291168_102.jpg
ونضيفلهم نصف كوباية السكر
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291168_364.jpg
ونضربهم على سرعة عالية لمدة لاتقل عن 5 دقايق متواصل
هيبقى الخليط لونه فاتح وكريمى وكثيف
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291169_388.jpg
ونضيفلهم الدقيق والبيكنج بودر بعد ماننخلهم
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291169_321.jpg
ونقلبهم برفق بالاسباتيولا من تحت لفوق
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291170_408.jpg
لغاية ماتختفى كل كمية الدقيق وتمتزج المكونات
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291170_918.jpg
ونحط خليط الكيك فى صينية مربعة على ورق خبز ونوزعه بالتساوى
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291171_490.jpg
ودخلته فرن حرارته هادية وطبعا كل شخص فرنه غير التانى وطلعته لما استوى
ولازم الكيك يبقى لونه ابيض ومنسيبش الجناب تحمر
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291171_601.jpg
وقلبته على ورق خبز ونشيل ورقة الخبز اللى استوى عليه بحذر وبرفق
ونكرر كل الخطوات اللى فاتت وهيبقى عندنا كيكتين فانيليا
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291164_681.jpg
وهنعمل كيكة الكاكاو بنفس المقادير اللى فاتت بس هنشيل معلقة كبيرة دقيق وهنحط بدالها معلقة كبيرة كاكاو خام
وهنحط الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو على خليط البيض والسكر بعد ماننخلهم
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291161_437.jpg
ونقلبهم برفق بالاسباتيولا من تحت لفوق
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291162_354.jpg
لغاية ماتختفى كل المواد الجافة وتتجانس المكونات
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291163_804.jpg
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291163_795.jpg
وندخله فرن حرارته هادية ونخلى بالنا عشان الكيكة لونها غامق فمتتلسعش مننا ونختبرها ونطلعها
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291164_961.jpg
ونقلبها على ورق خبز وبكده بقى عندنا 3 كيكات 2 فانيليا وواحدة كاكاو
ودى من اسهل الطرق للكيكات الاسفنجية واحلاها طعما
وفى الغالب بنريح الكيك فى التلاجة قبل مانشتغل بيه بس بما ان الجو بارد جدا فانا محطتوش فى التلاجة بس ريحته 6 ساعات قبل مشتغل بيه
وهنحضر الكريم شانتى اللى هنحشى بيه الكيك هنحط كل المكونات بتاعته ونضربهم بالمضرب الكهربائى لغاية مانوصل للقوام المطلوب ونجيب كيكة فانيليا من اللى عملناهم
نقسمها بالنص بالظبط وهيبقى عندنا شريحتين
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291165_569.jpg
وهنحط على واحدة منهم كريم شانتى
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291165_732.jpg
ونفردها بالاسباتيولا ونحط عليها الشريحة التانية ونفرد عليها كريم شانتى
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291166_106.jpg
وهنجيب قطاعة على شكل دايرة ونقطع الكيك اللى حشيناه
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291167_142.jpg
وهنجيب الفوندان الملون نفرده بالنشابة عشان نقطعه بالقطاعات ونزين بيه
الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1418291167_423.jpg
وكل قطعة قطعناها على شكل دايرة هنجلسها بالكريم شانتى ونزينها من الجناب بالفارمسيل ومن فوق بالفوندان الملون
تاااااااااااااااااااااااا ااااابعونى

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 12-11-2014, 01:48 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة


افتراضي رد: الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور

وهنجيب الكيكة التانية الفانيليا ونكرر كل اللى فات بالنسبة للتقطيع والحشو بس المرة دى هنقطعها بالقطاعة اللى على شكل مربع

وبردو هنجلسها بعد مانقطعها بالكريم شانتى وهنزينها بالشوكولاته البيضا واللولى الالوان ودى هتبقى جاتوه سواريه وايت فورست
وطبعا هتقلولى هيفضل كيك بعد مانقطعه بالقطاعات ده هقولكم فى اخر الموضوع هنعمل بيه ايه مفيش حاجة هتترمى او ملهاش لزمة
كده خلصنا جاتوه الفانيليا وزيناه هندخل على كيكة الكاكاو
فى كسرولة هنحط كل مكونات الصوص مع بعض وممكن نستبدل الحليب بميه

ونحطه على نار هادية مع التقليب واول مايغلى هنطفى النار

وهو سخن كده هنصفيه عشان ميبقاش فيه اى كلاكيع

ونسيبه يبرد على جنب بس مندخلوش التلاجة
وهنجيب كيك الكاكاو نقسمه بالنص بالظبط وهيبقى عندنا شريحتين

وهنزود على الكريم شانتى شوية حليب ومعلقة كبيرة كاكاو خام وهنحط على شريحة منهم كريم شانتى كاكاو

وهنحط عليه الشريحة التانية ونغطيها بالكريم شانتى

وهنقطعها بالقطاعة اللى على شكل قلب

وهنجلسها بالكريم شانتى وهنغطى الوش بصوص الكاكاو اللى عملناه

ودى هنزينها من الجناب بجوز هند اصفر وعلى صوص الكاكاو هنعمل خطوط شوكولاته بيضا سايحة وطبعا هيفضل صوص كاكاو ده هنحطه مع بواقى كل كيكة اللى قلنا عليهم فى الاول عشان مفيش حاجة تترمى وهيبقى طعم الجاتوه واحلى وكل كيكة ياجماعة ادتنى بالظبط 8 او 9 قطع جاتوه
وده الشكل النهائى
دى اللى عملناها اول حاجة وزيناها بالفارمسيل الملون والفوندان



وده جاتوه الوايت فورست



وده جاتوه الكاكاو بصوص الكاكاو



وبالهنا والشفا


رد مع اقتباس
قديم 12-11-2014, 01:49 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة


افتراضي رد: الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور

وهنجيب الكيكة التانية الفانيليا ونكرر كل اللى فات بالنسبة للتقطيع والحشو بس المرة دى هنقطعها بالقطاعة اللى على شكل مربع

وبردو هنجلسها بعد مانقطعها بالكريم شانتى وهنزينها بالشوكولاته البيضا واللولى الالوان ودى هتبقى جاتوه سواريه وايت فورست
وطبعا هتقلولى هيفضل كيك بعد مانقطعه بالقطاعات ده هقولكم فى اخر الموضوع هنعمل بيه ايه مفيش حاجة هتترمى او ملهاش لزمة
كده خلصنا جاتوه الفانيليا وزيناه هندخل على كيكة الكاكاو
فى كسرولة هنحط كل مكونات الصوص مع بعض وممكن نستبدل الحليب بميه

ونحطه على نار هادية مع التقليب واول مايغلى هنطفى النار

وهو سخن كده هنصفيه عشان ميبقاش فيه اى كلاكيع

ونسيبه يبرد على جنب بس مندخلوش التلاجة
وهنجيب كيك الكاكاو نقسمه بالنص بالظبط وهيبقى عندنا شريحتين

وهنزود على الكريم شانتى شوية حليب ومعلقة كبيرة كاكاو خام وهنحط على شريحة منهم كريم شانتى كاكاو

وهنحط عليه الشريحة التانية ونغطيها بالكريم شانتى

وهنقطعها بالقطاعة اللى على شكل قلب

وهنجلسها بالكريم شانتى وهنغطى الوش بصوص الكاكاو اللى عملناه

ودى هنزينها من الجناب بجوز هند اصفر وعلى صوص الكاكاو هنعمل خطوط شوكولاته بيضا سايحة وطبعا هيفضل صوص كاكاو ده هنحطه مع بواقى كل كيكة اللى قلنا عليهم فى الاول عشان مفيش حاجة تترمى وهيبقى طعم الجاتوه واحلى وكل كيكة ياجماعة ادتنى بالظبط 8 او 9 قطع جاتوه
وده الشكل النهائى
دى اللى عملناها اول حاجة وزيناها بالفارمسيل الملون والفوندان



وده جاتوه الوايت فورست



وده جاتوه الكاكاو بصوص الكاكاو



وبالهنا والشفا


رد مع اقتباس
قديم 03-26-2015, 07:21 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة


افتراضي رد: الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور

رووووعة مشكورة


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO