العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور

الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل سنة وانتو طيبين بمناسبة قرب عيد الأضحى المبارك الجاتوه الهرمى وجاتوه الشطرنج

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 09-22-2014, 02:38 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله

كل سنة وانتو طيبين بمناسبة قرب عيد الأضحى المبارك

الجاتوه الهرمى وجاتوه الشطرنج شكله حلو وطريقته سهلة

اول حاجة مكونات الجاتوه الهرمى:

ربع كيلو دقيق سبونش فانيليا

ربع كيلو دقيق سبونش كاكاو

(وطبعا دقيق الاسبونش الجاهز مضاف ليه البيكنج بودر والمحسن والسكر احنا بنضيف فقط البيض والماء ومفيهوش مواد دهنية لأنه اسفنجى)

6 بيضات كبار

نصف كوب ماء

فانيليا

مكونات الحشو:

كوب ونصف كريم شانتى خام

2 الا ربع كوب ماء مثلج

3 ملعقة كبيرة حليب بودرة

2 ملعقة كبيرة كاكاو خام

5 ملعقة كبيرة سكر بودرة

(ةممكن بدل الحليب البودرة والماء مثلج حليب طبيعى)

وللتزيين:

جوز هند اصفر او حسب رغبتكم

الطريقة:

انا كل مرة بستخدم دقيق اسبونش سايب بس المرة دى استخدمت الطحان وكل علبة بيبقى فيها نص كيلو
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382334_634.jpg
فى اناء هنحط سبونش الكاكاو و3 بيضات وفانيليا وربع كوب ماء
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382338_764.jpg
وهنخفقهم بمضرب البيض لمدة 3 دقايق متواصلة لغاية مايغلظ الخليط ويبقى كريمى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382338_237.jpg
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382339_492.jpg
وندخله فرن حرارته هادية وطبعا كل فرن بيختلف عن التانى
وهنعمل كيك الفانيليا
فى اناء هنحط سبونش الفانيليا مع 3 بيضات وفانيليا وربع كوب ماء
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382339_608.jpg
ونخفقهم بمضرب البيض لمدة 3 دقايق متواصل
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382340_756.jpg
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382340_688.jpg
وندخلها فرن حرارته هادية لغاية ماتستوى
وبكده هيبقى عندنا ديسكين فانيليا وكاكاو وسمكهم مش هيبقى عالى لأن الصينية كبيرة ولأننا لسه هنعمل طبقات فوق بعض
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382341_434.jpg
هنقلبهم على ورق خبز وندخلهم التلاجة لمدة يوم كامل
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382341_135.jpg
تانى يوم نطلعهم عشان نحضر الجاتوه واول حاجة هنعملها الكريم شانتى
هنحط كل مكونات الكريم شانتى مع بعض فى اناء
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382334_397.jpg
ونضربهم بمضرب البيض لغاية مانوصل للقوام المطلوب وبكده يبقى الكريم شانتى جاهز عندنا
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382335_850.jpg
ونحضر ادوات الفرد والتقطيع
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382335_183.jpg
ونحط الكيكتين على بعض الفانيليا والكاكاو ونساوى اطرافهم بالسكينة المشرشرة
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382336_664.jpg
ونقسمهم بالنص بالظبط هيبقى عندنا 4 ديسكات 2 فانيليا و2 كاكاو
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382336_995.jpg
وهنحشى الكيك بالكريم شانتى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382337_880.jpg
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1411382337_882.jpg
تااااااااااااابعونى
هنكمل المشاركة الجاية

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 09-22-2014, 02:39 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة


افتراضي رد: الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور

هيبقى عندنا 4 طبقات بنى ابيض بنى ابيض وبينهم كريم شانتى

ودايما واحنا بنشتغل هنساوى الاطراف بالسكينة المشرشرة وبدل مانقسم القطعة اللى عندنا مرة واحدة ويبقى صعب علينا فى الشغل هنقسمه ل 3 قطع متساويين

وكل قطعة من دى هناخدها نقسمها بالجنب او بزاوية زى مانا حاطة السكينة بالظبط ويستحسن نحط الكيك فى التلاجة بعد مانحشيه بالكريم شانتى عشان واحنا بنقسمه يبقى متماسك

هتتقسم لقطعتين نحشيهم بالكريم شانتى

وهيدينا الشكل ده اللى هو شكل الهرم المبدئى


هنغلف الجاتوه من برة بالكريم شانتى ونحط عليه جوز الهند ونقطعه قطع متساوية ومننساش ان لسه عندنا قطعتين هنعمل معاهم نفس الخطوات اللى فاتت وهيدينا شكل الجاتوه الهرمى الجميل بس قبل الصورة النهائية هنشرح طريقة جاتوه الشطرنج
نفس المكونات والطريقة اللى استخدمناها فى الجاتوه الهرمى بالنسبة للكيكات والكريم شانتى هى اللى هنستخدمها فى جاتوه الشطرنج اللى هيختلف بس طريقة التقطيع
بعد مانحط ال4 شرايح فوق بعض ونحشيهم بالكريم شانتى ونقطعهم ل3 تانيين هنقطع بالطول ل3 قطع مثلا

ده اول جزء قطعناه

وهنحط القطع فوق بعض عكس بعض يعنى الشريحة البنى يبقى فوقها ابيض والابيض فوقها بنى عشان تدينى شكل الشطرنج وكل طبقة قبل مانحطها هنحط طبقة كريم شانتى وهتدينى الشكل ده

هنغلفها بالكريم شانتى ونحط عليها جوز الهند ونقطعه
وده شكل الجاتوه الهرمى اللى عملناه اول الموضوع




وده جاتوه الشطرنج

يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO