تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة

كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور

كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل سنة وانتو طيبين وأخيرا نزلت الكحك بناءا على طلبكم

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-27-2014, 04:44 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 129
بمعدل : 0.09 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور

السلام عليكم ورحمة الله
كل سنة وانتو طيبين
وأخيرا نزلت الكحك بناءا على طلبكم
المكونات:
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنة بلدى سايحة(انا استخدمت سمنة الحلوب)
كوب ونصف ماء دافىء (ممكن استبداله بحليب)
نصف ملعقة كبيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة سكر
5 ملعقة كبيرة سمسم مش محمص
ملعقة كبيرة ريحة كحك(وريحة الكحك دى من المكونات الاساسية للكحك المصرى وهى عبارة عن خلطة بهارات مكونة من حبهان وقرنفل وجنزبيل وقرفة وشمر مطحونين واحنا بنشتريها جاهزة من عند العطار)
مكونات الحشو:
نصف كيلو ملبن(الملبن نفسه هو الراحة )
2 ملعقة كبيرة سمنة
3 ملعقة كبيرة سمسم
نقطتين ماء زهر
الطريقة:
هنبدأ فى تحضير عجينة الكحك ودى صورة ريحة الكحك للى ميعرفهاش
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465089_824.jpg
فى اناء هنحط الدقيق ومعاه ريحة الكحك ونقلبهم ونعمل حفرة فى النص نحط فيها السمسم ونقدح السمنة وننزلها على الدقيق وهتعمل فوران لأنها لازم تكون بتغلى وطبعا غليانها ده هيخلى السمسم يتحمص
وفيه ناس بتحط السمنة باردة من غير ماتقدحها بس انا بعمل الكحك بالطريقة المصرية التقليدية طريقة جدتى الله يرحمها
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465094_583.jpg
ونقلب الدقيق مع السمنة كويس بالمعلقة لأن السمنة سخنة يعنى نبس العجينة زى مابنقول فى مصر لغاية ماالدقيق يشرب كل كمية السمنة
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465095_359.jpg
ونسيبهم يبردوا خالص وفى الكوب ونص ميه هندوب الخميرة والسكر وننزل بيهم على الدقيق والسمنة
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465095_718.jpg
ونبدأ نعجن بايدينا او بالمعلقة ونلم العجينة بايدينا
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465096_665.jpg
ونغلفها ونسيبها تخمر فى مكان دافى من مدة ساعة لساعة ونص ولأننا فى صيف هتخمر بسرعة وفى الوقت ده هنجهز حشوة الملبن
هنقدح السمنة على النار ونطفى النار ونحط السمسم يتحمص فى السمنة على السخونية ونقلبه

كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465096_139.jpg
ونقطع الملبن قطع ونحطه على السمنة والسمسم
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465097_680.jpg
ونشغل النار ونقلبهم كويس لغاية ماالملبن يمتزج مع السمنة والسمسم ويبقوا كتلة واحدة واخر حاجة نضيفلهم ماء الزهر وطبعا الخطوة دى اختيارى
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465097_724.jpg
نرجع لعجينة الكحك هنلاقيها اختمرت كويس
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465097_274.jpg
هناخد جزء من العجينة نكوره
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465089_510.jpg
ونعمل حفرة فى النص
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465089_895.jpg
ونكون مكورين الملبن ومجهزينه للحشو
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465089_381.jpg
ونحط فى الحفرة دى كورة من كور الملبن
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465090_690.jpg
ونقفل العجينة
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465090_509.jpg
ونكون محضرين فورم تشكيل الكحك او المناقيش زى ايام زمان اللى بترتاحوله
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465091_542.jpg
نحط العجينة فى الفورمة ونضغط عليها
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465091_451.jpg
وننزلها من الفورمة على صينية مدهونة
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465091_813.jpg
ونرص الكحك فى صوانى مدهونة سمنة
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465092_845.jpg
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465092_628.jpg
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465093_561.jpg
وندخل الكحك فرن حرارته عالية ومسخنينه قبل كده ونطلعه لما وشه يحمر ويستوى
وفيه ناس بتسيبه يختمر بعد ماتحطه فى الصوانى بس ده هيغير شكل الكحك والنقشة بتاعته هتختفى وده بردو لأننا فى صيف ودرجة الحرارة عالية
ولما يبرد خااااااااااااااالص نرش عليه السكر بودرة ونقدمه
وده شكله بعد التقديم
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465093_136.jpg
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465094_996.jpg
وده شكل الملبن جوة الكحك
كحك العيد بالملبن على الطريقة المصرية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1406465095_255.jpg
الكحك طلع طعمه اكثر من رائع بس ناعم جدا ودسم لأننا بنحبه كده لو انتو عايزينه اخف ممكن تستبدلوا السمنة بزبدة

ويارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO