العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة

معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور

معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل سنة وانتو طيبين المعمول دايما بالعجوة او الفستق بس انا حبيت اعمل

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-21-2014, 04:02 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
كل سنة وانتو طيبين
المعمول دايما بالعجوة او الفستق بس انا حبيت اعمل حاجة جديدة لأنى بحب طعم العجمية
مكونات المعمول:
3 ونصف كوب دقيق
2 كوب دقيق سميد
كوب ونصف سمنة بلدى
كوب حليب بودرة
كوب ماء دافىء
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة محلب مطحون(المحلب بذور نبات شجرى بيعطى الحلويات والمعمول نكهة خاصة)
ملعقة صغيرة ماء زهر
مكونات العجمية:
كوب الا ربع عسل نحل
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة سمنة
3 ملعقة كبيرة سمسم محمص
الطريقة:
فى اناء هنحط الدقيق الابيض ودقيق السميد مع بعض
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944178_946.jpg
ونخلطهم
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944181_684.jpg
ونسيح السمنة من غير ماتقدح وننزلها عليهم
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944182_216.jpg
ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبهم ساعتين يرتاحوا فى مكان دافى
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944182_114.jpg
ونضيفلهم السكر والحليب البودرة والمحلب والبيكنج بودر
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944183_882.jpg
وده شكل المحلب قبل مانطحنه
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944183_787.jpg
وده بعد ماطحناه
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944183_327.jpg
ونقلب الخليط مع بعض
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944184_342.jpg
ونضيفله الميه الدافية وماء الزهر
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944184_163.jpg
ونقلبهم كويس لغاية ماتتكون عجينة
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944177_584.jpg
ونسيب العجينة لغاية مانجهز حشوة العجمية
وفيه ناس بتعمل المعمول بخميرة بالخميرة ينفع وبالبيكنج بودر ينفع بس انا جربت الاتنين ولقيت ان اللى بالبيكنج بودر احلى
هنجهز العجمية فى كسرولة هنحط السمنة والدقيق
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944177_438.jpg
ونقلبهم على نار هادية من غير مانحمصهم
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944178_264.jpg
واول مايمتزجوا ننزل عليهم عسل النحل
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944178_252.jpg
ونقلبهم كويس
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944179_994.jpg
ونسيبهم يغلوا
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944179_443.jpg
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944179_772.jpg
والنار شغالة هنحط السمسم المحمص
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944180_864.jpg
ونقلب السمسم معاهم ونطفى النار
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944180_906.jpg
ونسيبها تبرد وده شكلها بعد مابردت
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944181_841.jpg
ونعملها كور صغيرة عشان نجهزها للحشو
معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405944181_102.jpg
ولو حسينا انها هتسيح عشان احنا فى صيف هنحطها فى التلاجة
تااااااااااااااااااابعونى

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 07-21-2014, 04:05 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة


افتراضي رد: معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور

وان لقينا العجمية بتلصق فى ايدينا نحط شوية زيت فى ايدينا
هنبدأ نحشى المعمول هناخد قطعة من عجينة المعمول ونكورها

ونعمل وسطها حفرة

ونحط فيها كورة من كور العجمية اللى جهزناها

ونقفل عليها كويس

ونحضر مكابس المعمول اللى هنشتغل بيها

نحط المعمول جواها ونضغط عليها

وننزل المعمول من المكبس برفق فى صينية مدهونة

ونرص المعمول فى الصينية

هنخبزه فى فرن حرارته عالية ونطلعه لما وشه يحمر ويستوى

وده شكله بعد ماطلع من الفرن



وده شكل حشوة العجمية جوة المعمول

دى طريقة من الطرق الكتير للمعمول انتو اختاروا الاسهل بالنسبالكم

يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO