العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة

البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور

البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل سنة وانتو طيبين المكونات: 2 كوب دقيق كوب سمنة سايحة بيضة كبيرة

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-18-2014, 05:02 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
كل سنة وانتو طيبين
المكونات:
2 كوب دقيق
كوب سمنة سايحة
بيضة كبيرة
كوب الا ربع سكر بودرة
نصف ملعقة صغيرة فانيليا سايلة وممكن استبدالها بماء زهر
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة محلب مطحون(والمحلب بذور نبات شجرى بيعطى للحلويات والمعمول نكهة خاصة وبيتباع عند العطار)
بيضة مخفوقة وفانيليا لدهان الوجه
سمسم محمص
الطريقة:
فى اناء هنحط السكر البودرة والبيضة والمحلب المطحون
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688564_922.jpg
ونضربهم بالمضرب السلك
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688566_651.jpg
ونضيفلهم السمنة السايحة ونضربهم تانى بالمضرب السلك (الويسك) لغاية مايمتزجوا
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688566_570.jpg
ونضيفلهم الدقيق المنخول والبيكنج بودر
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688566_456.jpg
ونقلب المكونات بمعلقة او بايدينا لغاية ماتتكون عندنا عجينة والبرازق المفروض متتعجنش كتير عشان كده بنقلب بالمضرب السلك مش المضرب الكهربائى
وفيه ناس مش بيضيفوا بيض للمكونات بس انا سألت شيف حلويات سورى قال ان البرازق لازم يتحطلها بيض
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688567_605.jpg
هنبدأ نشكل العجينة
ففكرت انى اخد جزء من العجينة واضغط عليها بظهر الكوباية عشان اسهل على نفسى الموضوع
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688567_243.jpg
واضغط عليها بايدى عشان ارفعها لأنها كل ماكانت رفيعة بقت احلى
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688568_881.jpg
ونقطعها بقطاعة الدايرة
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688568_148.jpg
ونشيل الزيادات عشان الاشكال تبقى منتظمة
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688568_258.jpg
وندهن وشها بالبيض والفانيليا ونحط على وشها السمسم المحمص
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688563_726.jpg
وفيه ناس بتحط فى ظهر البرازق فستق ده اساسى فى الشام اللى هى بلد البرازق
هنخبزها فى فرن حرارته هادية ونطلعها لما وشها يحمر وهى مش بتاخد وقت طويل فى الفرن
وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688564_763.jpg
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688565_834.jpg
البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1405688565_397.jpg
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO