البرازق الشامية بالسمسم من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل سنة وانتو طيبين المكونات: 2 كوب دقيق كوب سمنة سايحة بيضة كبيرة كوب الا ربع سكر بودرة نصف ملعقة صغيرة فانيليا سايلة وممكن استبدالها بماء زهر ملعقة صغيرة بيكنج بودر ملعقة صغيرة محلب مطحون(والمحلب بذور نبات شجرى بيعطى للحلويات والمعمول نكهة خاصة وبيتباع عند العطار) بيضة مخفوقة وفانيليا لدهان الوجه سمسم محمص الطريقة: فى اناء هنحط السكر البودرة والبيضة والمحلب المطحون http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688564_922.jpg ونضربهم بالمضرب السلك http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688566_651.jpg ونضيفلهم السمنة السايحة ونضربهم تانى بالمضرب السلك (الويسك) لغاية مايمتزجوا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688566_570.jpg ونضيفلهم الدقيق المنخول والبيكنج بودر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688566_456.jpg ونقلب المكونات بمعلقة او بايدينا لغاية ماتتكون عندنا عجينة والبرازق المفروض متتعجنش كتير عشان كده بنقلب بالمضرب السلك مش المضرب الكهربائى وفيه ناس مش بيضيفوا بيض للمكونات بس انا سألت شيف حلويات سورى قال ان البرازق لازم يتحطلها بيض http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688567_605.jpg هنبدأ نشكل العجينة ففكرت انى اخد جزء من العجينة واضغط عليها بظهر الكوباية عشان اسهل على نفسى الموضوع http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688567_243.jpg واضغط عليها بايدى عشان ارفعها لأنها كل ماكانت رفيعة بقت احلى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688568_881.jpg ونقطعها بقطاعة الدايرة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688568_148.jpg ونشيل الزيادات عشان الاشكال تبقى منتظمة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688568_258.jpg وندهن وشها بالبيض والفانيليا ونحط على وشها السمسم المحمص http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688563_726.jpg وفيه ناس بتحط فى ظهر البرازق فستق ده اساسى فى الشام اللى هى بلد البرازق هنخبزها فى فرن حرارته هادية ونطلعها لما وشها يحمر وهى مش بتاخد وقت طويل فى الفرن وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688564_763.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688565_834.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...688565_397.jpg يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم |
الساعة الآن 01:43 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO