ايس كريم الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله وأخيرا نزلت الايس كريم شوكولاته بناءا على طلبكم ويارب يعجبكم ان شاء الله بس المرة دى هنعمله بطريقة مختلفة شوية وهى اساس الايس كريم المكونات: كوب ونصف حليب كوب كريمة لبانى صفار 3 بيضات كبار 2 ملعقة كبيرة سكر 200 جرام شوكولاته مبشورة فانيليا الطريقة هنحط صفار البيض مع السكر فى اناء http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278460_759.jpg هنخفقهم بالمضرب الكهربائى كتير جدا لغاية مايدوب السكر والمزيج يغلظ ويبقى لونه ابيض وقوامه كريمى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278461_983.jpg هنغلى الحليب ونضيف نصه على الصفار اللى ضربناه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278461_491.jpg ونخفقهم بسرعة ونحطهم على بقية الحليب المغلى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278461_884.jpg ونشغل عليهم نار هادية ونحركهم باستمرار حتى يغلظ المزيج ويبقى زى الكريمة وهى دى اساس الايس كريم بتاعنا ونطفى النار ونضيفله الكريمة اللبانى والفانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278462_535.jpg ونقلبهم كويس ونصفى الخليط ده بمصفاه ناعمة قبل مانضيفله الشوكولاته وهنصفيه ببطء لغاية مالخليط كله ينزل من المصفاة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278462_141.jpg ونقلب الخليط بعد مانصفيه بمعلقة عادية تقليب بسيط ونسيح الشوكولاته على حمام مائى ونضيفها للخليط بتاعنا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278462_836.jpg ونقلبهم كويس جدا عشان يمتزجوا وممكن نضربهم بالمضرب الكهربائى لمدة اقل من دقيقة عشان يمتزجوا كويس فقط ونحط الايس كريم بتاعنا فى علبة محكمة الغلق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278463_464.jpg ونحطه فى الفريزر ونقلبه كل 3 ساعات عشان ميكونش كتل تلجية http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278463_919.jpg وقدمته تانى يوم وزينته بشوكولاته مبشورة وده شكله النهائى وبصراحة طعمه اكثر من رائع http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278459_536.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...278460_357.jpg طبعا اكيد فيه كزا طريقة لأيس كريم الشوكولاته غير دى انتو اختارو الاسهل بالنسبالكم او اللى يريحكم اول حاجة بالنسبة للبيض فيه ناس هتقول البيض نى طبعا البيض مش نى احنا ساويناه فى الحليب على نار هادية فالبيض مستوى كويس جدا جدا يعنى كأننا سلقنا بيض مخفوق بس فى الحليب وفيه ناس هتقول البيض هتبقى ريحته باينة فى الايس كريم بردو لاء متنسوش اننا حطينا فانيليا غير ان الشوكولاته بتبقى هى الغالبة فى اى حاجة بتتضاف ليها بالنسبة للكريمة اللبانى هى نفسها الكريمة السائلة وهي كريمة خاصة بالحلويات وتكون مصنوعة من الحليب الكامل الدسم وتستعمل في الطهي وتزيين الحلويات وهى نفسها كريمة الخفق وانا بشتريها جاهزة من السوبر ماركت وهى غير الدريم ويب وغير الكريم شانتى وطبعا هى بتبقى اساسية فى عمل الجناش اللى بنستخدمه فى التورتات وممكن نستبدلها بحليب كامل الدسم بس فى الوصفة دى احنا استخدمنا حليب كامل الدسم فالاحسن نستخدمها نفسها وانا بحب اضيفها للايس كريم واى حلويات لأنها بتخلى الطعم غنى وانا مجربتش اى بدائل تانيه ليها لغاية دلوقتى يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم |
رد: ايس كريم الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور ماشاء الله عليكي ابدعتي تسلمي |
رد: ايس كريم الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور يعطيك الف عافيه |
رد: ايس كريم الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور روووووووعة تسلم ايدك |
الساعة الآن 02:36 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO